r
Nosalty Logó

Téli csirke Kodaktól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kodak
Téli csirke Kodaktól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1822 micro
  • β-karotin
    5960 micro
  • β-crypt
    2446 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.6 g

Zsír

  • Összesen
    296.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5694 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    2736 mg
  • Nátrium
    1547 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.4 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2833 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4416 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    10930 micro
  • β-karotin
    35757 micro
  • β-crypt
    14677 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1994 micro
Összesen 4520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    281 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fűszerezzük be a csirkéket a fűszerkömény, majoránna, só, bors keverékével, és tegyük egy olívaolajjal bőségesen meglocsolt mély sütőtepsibe.
  2. Készítsük elő, pucoljuk meg, daraboljuk fel a zöldségeket. A répát hasábokra, a céklát kisebb, a sütőtököt nagyobb kockákra, a hagymát gerezdekre, a gombát negyedekre.
  3. A zöldségeket is locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg oreganóval, forgassuk össze, és szórjuk egyenletesen a csirkecombok köré.
  4. Vágjuk félbe az almákat, vágjuk ki a magházat, és szeljük nagyobb gerezdekre.
  5. Fedjük le alufóliával a tepsit, és tegyük be 180 fokra előmelegített sütőbe 1 órára. Az utolsó negyed órában szórjuk rá az almagerezdeket.
  6. Vegyük le az alufóliát, és anélkül süssük még fél órát. Az utolsó 10 percben, ha van, rá lehet kapcsolni a grillt is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 905
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 04.

Ajánló

Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk. A baba számára a korának megfelelő hozzávalókat turmixoljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ideális recept babának és mamának, szabadon variálható hozzávalókkal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...