r
Nosalty Logó

Tejszínkrémes kocka szederpacákkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Tejszínkrémes kocka szederpacákkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

tejszínes krém

szederpacák

Összesen 1008 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

tejszínes krém

szederpacák

Összesen 5032 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

tejszínes krém

szederpacák

Összesen 282 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1008 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    262.9 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5266.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1583 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1977 mg
  • Nátrium
    1406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    611.1 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1837 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1787 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 5032 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

tészta

tejszínes krém

szederpacák

Elkészítés

tészta

  1. A 3 tojást a cukorral jól összeturmixoljuk, amíg ki nem fehéredik. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, a sót, majd a sütőporos lisztet. Jól összedolgozzuk, amíg jó sima tésztát nem kapunk.
  2. Sütőpapírral bélelt kb. 35x24 cm-es tepsibe öntjük. Pár szem szedret dobunk a tésztájába is. Előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük.
  3. A pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet hozzáöntjük, és folyamatos keverés közben besűrítjük. Mikor langyosra hűlt, a vajat eldolgozzuk benne. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, és lágy mozdulatokkal a többi krémhez keverjük. Hűtőbe tesszük felhasználásig.
  4. A szedret összenyomkodjuk (legjobb egy aprítógéppel), átpasszírozzuk. Hozzákeverjük a cukrot. Gyenge tűzre tesszük, aztán hozzáadjuk a keményítőt, egyet forralunk rajta, és kész.
  5. Miután kihűlt a tészta, lehúzzuk a papírt, és egy megfelelő tálra tesszük. Tetejét megkenjük a tejszínes krémmel. A szedres masszából egy teáskanállal halmokat teszünk rá, és vékony pacákat húzunk a közepéből indulva. Lehűtjük, és fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1771
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A friss szeder nyersen is finom, de a lédús bogyókból remek desszerteket is lehet készíteni. Szemet gyönyörködtető, egyszerűen elkészíthető finomságot készítettem belőle!! :-))))

Hozzávalók

tészta

tejszínes krém

szederpacák

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...