Tejszínhabos - epres torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
13g víz0 kcal
-
13g dió82 kcal
-
13g csokoládé68 kcal
A krémhez
-
43 kcal
-
56g habtejszín164 kcal
-
38g tej21 kcal
-
9g porcukor36 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
-
63g eper19 kcal
A bevonáshoz
-
38g habtejszín110 kcal
-
13g csokoládé68 kcal
Összesen
1000
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g víz0 kcal
-
100g dió654 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
450g habtejszín1314 kcal
-
300g tej168 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
40g zselatinfix52 kcal
-
500g eper150 kcal
A bevonáshoz
-
300g habtejszín876 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
7989
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
10.7g tojás13 kcal
-
8.1g finomliszt30 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
2.8g napraforgó olaj24 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
3.2g víz0 kcal
-
3.2g dió21 kcal
-
3.2g csokoládé18 kcal
A krémhez
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
14.6g habtejszín43 kcal
-
9.7g tej5 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
1.3g zselatinfix2 kcal
-
16.2g eper5 kcal
A bevonáshoz
-
9.7g habtejszín28 kcal
-
3.2g csokoládé18 kcal
Összesen
258
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 60.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1046.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 280 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 422 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.2 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 158.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 315 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
1000
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.4 g
Zsír
-
Összesen 482.1 g
-
Telített zsírsav 212 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 147 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 94 g
-
Koleszterin 1929 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8368.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 2237 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 662 mg
-
Foszfor 3375 mg
-
Nátrium 1840 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 809.6 g
-
Cukor 482 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1268.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2567 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 282 mg
-
D vitamin: 411 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 442 micro
-
Kolin: 1072 mg
-
Retinol - A vitamin: 2520 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 547 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1699 micro
Összesen
7989
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
25 dkg finomliszt
-
25 dkg cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
4.5 dl habtejszín
-
3 dl tej
-
7.5 dkg porcukor
-
2 csomag zselatinfix
A bevonáshoz
-
3 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat és elkeverjük. Ezután beleöntjük a meleg vizet is, és ezzel is simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és belekeverjük a darabolt diót és a csokoládét is. A lisztes keveréket a tojásos masszába vegyítjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tojásos masszába keverjük.
- Az így elkészített tésztát egy kizsírozott, kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. Az olajos piskótát egy sütőrácsra téve kihűtjük.
- A krémhez a pudingport, a porcukrot és a zselatin fixet összekeverjük, majd a tejszínnel csomómentesen elkeverjük. Ezután beleöntjük a tejet is, és a keveréket robotgéppel felverjük (kb. 10 perc). A kész krémet rövid időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy kicsit megszilárduljon.
- A kihűlt piskótát vízszintesen három részre vágjuk. Az első lapot tortatányérra helyezzük, rákenjük a krém felét, majd kirakjuk a gyümölcs felével. Rátesszük a középső lapot, erre simítjuk a krém másik felét, és kirakjuk a gyümölcs másik felével, végül rátesszük a harmadik lapot is. A tortát 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon.
- A bevonáshoz a tejszínből kemény habot verünk, és ezzel a habbal bevonjuk a tortát. Meghintjük csokireszelékkel és díszíthetjük egész gyümölcsökkel.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6950
- Feltöltés dátuma: 2011. december 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon finom desszert... kissé kalóriadús, de megéri megkóstolni! :)