r
Nosalty Logó

Tejszínes-zöldséges csirke penne tésztával

3,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tejszínes-zöldséges csirke penne tésztával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

746
Kalória
26.9g
Fehérje
126.7g
Szénhidrátok
15.9g
Zsír
239.3g
Víz
49.1g
Koleszterin
8.8g
Rost
46.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4473 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    239.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    900 micro
  • β-karotin
    2429 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2106 micro
Összesen 746 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    161.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5311.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    665 mg
  • Foszfor
    2536 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    760.2 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    1435.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1711 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1657 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    5400 micro
  • β-karotin
    14572 micro
  • β-crypt
    405 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    12637 micro
Összesen 4473 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

  1. Fogjuk a csirkemellet, felkockázzuk, belerakjuk egy tálba, és hozzáadjuk a fűszereket, fél citromnak a levét, mézet, mustárt, 5 gerezd összenyomott fokhagymát. Majd összekeverjük, és hagyjuk a hűtőben állni 15 percig.
  2. Még a hús "pácolódik", feltehetjük a tésztát főni. Szokásos tésztafőzést csinálunk. Só + olaj, forrástól számítva, belerakjuk a tésztát, és puhára főzzük, majd ha kész, leszűrjük, és egy tálkába félrerakjuk.
  3. Fogunk egy nagy lábast, közepes lángra rakjuk, tegyünk bele zsírt kb. 3 evőkanállal, de lehet hozzá olajat is, majd kivesszük a hűtőből a húst, és elkezdjük sütni, amíg ki nem fehéredik, és meg nem puhul. Fog egy kicsi levet engedni, de rakjunk hozzá kb. 1 közepes pohár vizet.
  4. Ha megpuhult a hús, tegyük hozzá a darabokra vágott répát és az uborkát, majd födővel lefedjük, és hagyjuk, hogy megpárolódjon.
  5. Amikor megpárolódott, beletesszük a borsót és a kukoricát, majd átforgatjuk az egészet, és kb. 15 percig hagyjuk még a lángon lefedve.
  6. Utána hozzáadjuk a főzőtejszínt, kevergetjük még kb. 5-10 percig, és utána lezárhatjuk.
  7. A legvégén összeöntjük az előzőleg megfőzött és leszűrt tésztával, és összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Szerintem egyszerű, és nem hétköznapi. Egészséges, mivel zöldség színkavalkád van benne, és a csirkemell se nehéz étel, és nem zsíros. Egy családi ebédhez szerintem nagyszerű.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!