r
Nosalty Logó

Tejszínes túrókocka barackkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Brigus
Tejszínes túrókocka barackkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A zseléhez

Összesen 440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A zseléhez

Összesen 4406 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A zseléhez

Összesen 182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.9 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.1 g

Zsír

  • Összesen
    233.6 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6419.2 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    2261 mg
  • Nátrium
    1189 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.1 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1431.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    340 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2085 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1253 micro
  • β-crypt
    405 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1546 micro
Összesen 4406 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A zseléhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét 5 ek hideg vízzel kemény habbá verjük. A sárgáját egy külön tálba rakva, a sütőporral elkevert liszttel, cukorral, csipet sóval és 2-3 ek vízzel sűrű, habos masszává keverjük. (Ezt is természetesen habverővel a legegyszerűbb.) A tojásfehérjére ráöntjük a sárgájás masszát, és fakanállal óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk a kettőt.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd elsimítjuk. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  3. Túrókrém készítéshez a túrót habosra keverjük a joghurttal, a citrom héjával, és a fél citrom levével. A csomag zselatint felforraljuk a csomagoláson megadott mennyiségű vízzel, és félretesszük. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, közben a zselatin annyit hűl, hogy hozzá lehet keverni a túrókrémhez.
  4. A túrókrémet és a tejszínhabot egybedolgozzuk, és az egészet rásimítjuk a piskóta tetejére.
  5. Zselatin készítéshez a befőttléhez annyi vizet adunk, amennyit a zselatinok csomagolása ír, és ha nem elég édes, akkor még egy kis cukrot is tehetünk bele. Ezt is felforraljuk, és félretesszük hűlni.
  6. A barackokat vékony szeletekre vágjuk és kirakjuk a túrókrém tetejét vele, majd a langyosra hűlt zselatint óvatosan rácsorgatjuk.
  7. Berakjuk a hűtőbe 1 órára, és ha már megdermedt a zselatin, akkor óvatosan szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 40×30×6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13053
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes túrókocka barackkal
Brigus 5 recept

Ez a süti volt fiatal korom kedvenc cukrászdai süteménye. Azóta sem kaptam pont olyan ízűt, mint abban a cukrászdában. Most úgy gondoltam, inkább megpróbálkozom én az elkészítésével. Több receptből, és többszöri elkészítésre sikerült kikísérleteznem, mire pont olyan nem lett, mint amilyenre emlékszem. Aki kóstolta, mindenki azt mondta, hogy nagyon finom. Se nem túl édes, se nem túl savanykás. Nem az a túl tömény, tejszínes, émelyítős sütemény.

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A zseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...