r
Nosalty Logó

Tejszínes-meggyes torta Prencsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-meggyes torta Prencsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tészta

A krém

Díszítés

Összesen 725 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tészta

A krém

Díszítés

Összesen 8699 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tészta

A krém

Díszítés

Összesen 285 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 725 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.8 g

Zsír

  • Összesen
    553.2 g
  • Telített zsírsav
    247 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1826 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5167.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1787 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1690 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    855.6 g
  • Cukor
    566 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    802.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    279 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4944 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4556 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 8699 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A tészta

A krém

Díszítés

Elkészítés

A tészta

  1. A tojássárgákat habosra verjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vanília aromával és a vajjal.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a citrom héjával, majd a tojásos krémhez adagoljuk.
  3. A tojásfehérjéket felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük, nagyjából fél órán keresztül.
  5. Ha kész, egy kissé hagyjuk kihűlni.

A krém

  1. A pudingport elkeverjük a cukorral, majd csomómentesre dolgozzuk a tejjel. Az egészet felfőzzük a szokásos módon, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A margarint habosra verjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként hozzáadagoljuk a tejszínes pudingot.

Díszítés

  1. A piskótalapot kettévágjuk. Az alsó lapra fél meggyeket helyezünk úgy, hogy az egész lapot befedjék. Erre jön a vaníliás krém, majd megint egy sor meggy, és végül a másik piskótalap.
  2. A tejszínt felverjük. Rakhatunk bele egy kiskanál vanília aromát is, ettől csak jobban előjönnek az ízek. A tejszínt habzsákba adagoljuk, és kis csúcsokat nyomkodunk a torta tetejére. A tejszínbe helyezhetünk díszítésként néhány egész meggyet, illetve ízlés szerint citromfüvet is.
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 779
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ízbomba nevet azért kapta ez a torta, mert már a piskótában ötvöztem a citrom és a vanília aromáit, amit a tejszínes krém a savanykás meggyel, illetve a szintén egy kis vanília aromával megbolondított tejszín tesz csak igazán játékossá. Nagy sikere volt a családban. A krémet már többször készítettem különböző piskótákkal, de a citromos-vaníliás alappal volt idáig a legjobb. 

Hozzávalók

A tészta

A krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...