Tejszínes-karamellás rusztikus torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicaboszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
92g tojás115 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
13g víz0 kcal
-
33g dió218 kcal
-
0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
50g margarin359 kcal
-
86 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
83g tej47 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
17g dió109 kcal
-
167 kcal
A díszítéshez
-
25g csokoládé137 kcal
A karamellhez
-
33g cukor129 kcal
-
8g víz0 kcal
-
8g feketekávé1 kcal
-
8g vaj60 kcal
Összesen
1696
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
550g tojás692 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
80g víz0 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
300g margarin2151 kcal
-
135g karamellás pudingpor514 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
100g dió654 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
A díszítéshez
-
150g csokoládé819 kcal
A karamellhez
-
200g cukor774 kcal
-
50g víz0 kcal
-
50g feketekávé5 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
10161
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
17.2g tojás22 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
6.3g dió41 kcal
-
0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
9.4g margarin67 kcal
-
4.2g karamellás pudingpor16 kcal
-
6.3g porcukor24 kcal
-
15.7g tej9 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
3.1g dió20 kcal
-
12.5g növényi habtejszín31 kcal
A díszítéshez
-
4.7g csokoládé26 kcal
A karamellhez
-
6.3g cukor24 kcal
-
1.6g víz0 kcal
-
1.6g feketekávé0 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
Összesen
317
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 112.4 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 321 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1275 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 513 mg
-
Nátrium 289 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.2 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 107.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 597 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 267 mg
-
Retinol - A vitamin: 569 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 331 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 422 micro
Összesen
1696
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 154.5 g
Zsír
-
Összesen 674.6 g
-
Telített zsírsav 225 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 187 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 227 g
-
Koleszterin 1928 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7650 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 1712 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 835 mg
-
Foszfor 3078 mg
-
Nátrium 1736 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 907.5 g
-
Cukor 617 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 644.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3579 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 305 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 558 micro
-
Kolin: 1601 mg
-
Retinol - A vitamin: 3414 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1984 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2530 micro
Összesen
10161
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
317
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 db tojás
-
10 ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
10 ek víz
-
20 dkg dió
-
5 teáskanál cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
30 dkg margarin
-
3 csomag karamellás pudingpor
-
20 dkg porcukor
-
0.5 l tej
-
10 dkg dió
-
4 dl növényi habtejszín
A díszítéshez
A karamellhez
-
20 dkg cukor
-
0.5 dl víz
-
0.5 dl feketekávé
-
5 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, és a liszttel elkevert sütőport. Ezután hozzáadjuk a kakaót és a darált diót.
- Kizsírozott és kilisztezett formákban, 1 nagyobb és 1 kisebb piskótát sütünk. A piskótákat a formákból kiborítva kihűtjük, és mindkettőt félbevágjuk.
- A 30 dkg margarint a 20 dkg porcukorral habosra keverjük, majd elkészítjük a főtt krémet.
- 1/2 liter tejben megfőzzük a pudingport, és kihűlésig kevergetjük.
- Miután kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel, ízesítjük pár csepp tejszínes mogyoró aromával, és hozzáadjuk a 10 dkg darált diót.
- Ezután a tejszínt jól felverjük, majd a következő módon összeállítjuk a tortákat. Először a nagy formára simítunk egy réteg krémet, és ennek a tetejére egy réteg tejszínt.
- A tortát a másik felével lefedjük, és az egészet befedjük a karamellás krémmel, az oldalát darált dióval bevonjuk.
- Ezután ráhelyezzük a kisebbik tortát, és ugyanúgy rásimítjuk a krémet és a tejszínt, majd ezt is bevonjuk krémmel és darált dióval az oldalát. A széleit tortadíszítővel díszítjük, ez megtartja a kihűlt karamellt.
- 20 dkg kristálycukrot megpirítunk, majd 0,5vizet és 0,5 dl kávét öntünk hozzá, és sűrűre főzzük. A tűzről levesszük és addig keverjük, amíg opálos lesz. Ekkor hozzákeverjük a vajat. Ha kihűlt, a torták tetejére öntjük. Ezután díszítjük.
- A sport szeletből vékony szeleteket vágunk, a karamelles mázra fektetjük, tejszínbőlkis csúcsokat készítünk, amelyre 1-1 szem csokidrazsét teszünk. Jó étvágyat kívánok hozzá!!!!!
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4635
- Feltöltés dátuma: 2013. április 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vicaboszi
5 recept
A torta húsvétra készült, és bevallom, még nem kóstoltuk meg. Először kissé féltem neki állni, mivel sem én, sem pedig a családom nem igazán szeretjük a karamelles sütiket. Azután arra gondoltam, egy kis tejszínnel és dióval megbolondítva talán sikerem lesz!! A kóstolgatásokból ítélve, valószínűleg jól gondoltam, és nem kell aggódnom, hogy mi lesz a maradékkal. Kellemes húsvéti ünnepeket, és hozzá jó készülődést kívánok mindenkinek!!!