r
Nosalty Logó

Tejszínes-karamellás rusztikus torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vicaboszi
Tejszínes-karamellás rusztikus torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A karamellhez

1696
Kalória
25.8g
Fehérje
151.2g
Szénhidrátok
112.4g
Zsír
107.4g
Víz
321.3g
Koleszterin
5.8g
Rost
102.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A karamellhez

Összesen 1696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A karamellhez

Összesen 10161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A karamellhez

Összesen 317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 1696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    154.5 g

Zsír

  • Összesen
    674.6 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    227 g
  • Koleszterin
    1928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7650 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1712 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    835 mg
  • Foszfor
    3078 mg
  • Nátrium
    1736 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    907.5 g
  • Cukor
    617 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    644.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3579 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    305 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    1601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3414 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1984 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2530 micro
Összesen 10161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 317 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, és a liszttel elkevert sütőport. Ezután hozzáadjuk a kakaót és a darált diót.
  3. Kizsírozott és kilisztezett formákban, 1 nagyobb és 1 kisebb piskótát sütünk. A piskótákat a formákból kiborítva kihűtjük, és mindkettőt félbevágjuk.
  4. A 30 dkg margarint a 20 dkg porcukorral habosra keverjük, majd elkészítjük a főtt krémet.
  5. 1/2 liter tejben megfőzzük a pudingport, és kihűlésig kevergetjük.
  6. Miután kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel, ízesítjük pár csepp tejszínes mogyoró aromával, és hozzáadjuk a 10 dkg darált diót.
  7. Ezután a tejszínt jól felverjük, majd a következő módon összeállítjuk a tortákat. Először a nagy formára simítunk egy réteg krémet, és ennek a tetejére egy réteg tejszínt.
  8. A tortát a másik felével lefedjük, és az egészet befedjük a karamellás krémmel, az oldalát darált dióval bevonjuk.
  9. Ezután ráhelyezzük a kisebbik tortát, és ugyanúgy rásimítjuk a krémet és a tejszínt, majd ezt is bevonjuk krémmel és darált dióval az oldalát. A széleit tortadíszítővel díszítjük, ez megtartja a kihűlt karamellt.
  10. 20 dkg kristálycukrot megpirítunk, majd 0,5vizet és 0,5 dl kávét öntünk hozzá, és sűrűre főzzük. A tűzről levesszük és addig keverjük, amíg opálos lesz. Ekkor hozzákeverjük a vajat. Ha kihűlt, a torták tetejére öntjük. Ezután díszítjük.
  11. A sport szeletből vékony szeleteket vágunk, a karamelles mázra fektetjük, tejszínbőlkis csúcsokat készítünk, amelyre 1-1 szem csokidrazsét teszünk. Jó étvágyat kívánok hozzá!!!!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x5

A torta húsvétra készült, és bevallom, még nem kóstoltuk meg. Először kissé féltem neki állni, mivel sem én, sem pedig a családom nem igazán szeretjük a karamelles sütiket. Azután arra gondoltam, egy kis tejszínnel és dióval megbolondítva talán sikerem lesz!! A kóstolgatásokból ítélve, valószínűleg jól gondoltam, és nem kell aggódnom, hogy mi lesz a maradékkal. Kellemes húsvéti ünnepeket, és hozzá jó készülődést kívánok mindenkinek!!!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!