r
Nosalty Logó

Tejszínes-karamellás rusztikus torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicaboszi
Tejszínes-karamellás rusztikus torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A karamellhez

Összesen 1696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A karamellhez

Összesen 10161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A karamellhez

Összesen 317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 1696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    154.5 g

Zsír

  • Összesen
    674.6 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    227 g
  • Koleszterin
    1928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7650 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1712 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    835 mg
  • Foszfor
    3078 mg
  • Nátrium
    1736 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    907.5 g
  • Cukor
    617 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3579 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    305 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    1601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3414 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1984 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2530 micro
Összesen 10161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A karamellhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, és a liszttel elkevert sütőport. Ezután hozzáadjuk a kakaót és a darált diót.
  3. Kizsírozott és kilisztezett formákban, 1 nagyobb és 1 kisebb piskótát sütünk. A piskótákat a formákból kiborítva kihűtjük, és mindkettőt félbevágjuk.
  4. A 30 dkg margarint a 20 dkg porcukorral habosra keverjük, majd elkészítjük a főtt krémet.
  5. 1/2 liter tejben megfőzzük a pudingport, és kihűlésig kevergetjük.
  6. Miután kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel, ízesítjük pár csepp tejszínes mogyoró aromával, és hozzáadjuk a 10 dkg darált diót.
  7. Ezután a tejszínt jól felverjük, majd a következő módon összeállítjuk a tortákat. Először a nagy formára simítunk egy réteg krémet, és ennek a tetejére egy réteg tejszínt.
  8. A tortát a másik felével lefedjük, és az egészet befedjük a karamellás krémmel, az oldalát darált dióval bevonjuk.
  9. Ezután ráhelyezzük a kisebbik tortát, és ugyanúgy rásimítjuk a krémet és a tejszínt, majd ezt is bevonjuk krémmel és darált dióval az oldalát. A széleit tortadíszítővel díszítjük, ez megtartja a kihűlt karamellt.
  10. 20 dkg kristálycukrot megpirítunk, majd 0,5vizet és 0,5 dl kávét öntünk hozzá, és sűrűre főzzük. A tűzről levesszük és addig keverjük, amíg opálos lesz. Ekkor hozzákeverjük a vajat. Ha kihűlt, a torták tetejére öntjük. Ezután díszítjük.
  11. A sport szeletből vékony szeleteket vágunk, a karamelles mázra fektetjük, tejszínbőlkis csúcsokat készítünk, amelyre 1-1 szem csokidrazsét teszünk. Jó étvágyat kívánok hozzá!!!!!
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4635
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vicaboszi 5 recept

A torta húsvétra készült, és bevallom, még nem kóstoltuk meg. Először kissé féltem neki állni, mivel sem én, sem pedig a családom nem igazán szeretjük a karamelles sütiket. Azután arra gondoltam, egy kis tejszínnel és dióval megbolondítva talán sikerem lesz!! A kóstolgatásokból ítélve, valószínűleg jól gondoltam, és nem kell aggódnom, hogy mi lesz a maradékkal. Kellemes húsvéti ünnepeket, és hozzá jó készülődést kívánok mindenkinek!!!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk