r
Nosalty Logó

Tejszínes-húsos palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krityó
Tejszínes-húsos palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A palacsintához

A raguhoz

Az öntethez

Összesen 249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A palacsintához

A raguhoz

Az öntethez

Összesen 2500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A palacsintához

A raguhoz

Az öntethez

Összesen 86 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    114.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4184.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1031 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1611.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    445 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    472 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    1783 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5259 micro
Összesen 2500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A raguhoz

Az öntethez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A hagymát felkockázzuk, egy lábosban az olajon megdinszteljük. Hozzáöntjük a darált húst. Ha összedinsztelődött, hozzáadjuk a gombát és a mexikói zöldségkeveréket, ízlés szerint fűszerezzük, és összepároljuk. Amíg a ragu készül, addig a hozzávalókból kb. 10 db palacsintát készítünk a szokásos módon.
  2. Ha elkészült a ragu, megtöltjük a palacsintákat, téglalap formára hajtogatjuk, és hőálló tálba sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé.
  3. Az öntethez a tejszínt és a zöldségeket "összerottyantjuk" (tényleg csak pár percig).
  4. Ha kész, ráöntjük a palacsintákra, és előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14291
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 12.

Ajánló

Párolt rizs illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Krityó 31 recept

Szeretjük a tejszínes-zöldséges ételeket, de a párom főként húsevő... A töltött palacsintának már többféle módját kipróbáltam (hortobágyi húsos, töltött-rántott palacsinta), gondoltam ebből is csak jó sülhet ki... és valóban :)

Hozzávalók

A palacsintához

A raguhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...