Tejszínes halleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
316
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1270
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
84
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1461.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 528 mg
-
Nátrium 638 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 303.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 425 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 329 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3311 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 982 micro
Összesen
316
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.7 g
Zsír
-
Összesen 46 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 614 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5847.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 658 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 2110 mg
-
Nátrium 2550 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1212.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1699 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 1314 micro
-
K vitamin: 215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 640 mg
-
Retinol - A vitamin: 389 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 13245 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3927 micro
Összesen
1270
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 323 micro
-
β-karotin 864 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rákokat megpucoljuk. (A rákhúst tegyük vissza a hűtőbe).
- A páncélból, fejből alaplét főzünk: olívaolajon a fejet és páncélt 2 gerezd átpréselt fokhagymával együtt megpirítjuk. Felöntjük fehérborral és 1 liter vízzel.Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, hagymát. Sózzuk, borsozzuk és 30 percig lefedve főzzük.
- Ha kész, egy szitán átszűrjük. Felforraljuk éshozzáadjuk a tejszínt és a citromlevet. Végül jön a rákhús és a felkockázott lazacfilé. 5 percig főzzük. Ha kell még sózzuk, borsozzuk.
- A rukkolát megmossuk és a tányérokba kiszedett levesre halmozzuk.
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 11656
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 14.
Ajánló
A főzésből megmaradt fehérbort igyuk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Zseniális. A Nők Lapja Konyhában találtam ezt a receptet. Minimálisat módosítottam rajta. A rukkola hihetetlenül jó hozzá. Igaz, én nem tudnék olyan ételt mondani, amihez ne enném meg szívesen. :-)