r
Nosalty Logó

Tejszínes csokitorta színes cukorkával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Tejszínes csokitorta színes cukorkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    111.5 g

Zsír

  • Összesen
    275.6 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6674.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1829 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    772 mg
  • Foszfor
    2381 mg
  • Nátrium
    1447 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    1185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2098 micro
Összesen 5247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A hozzávalókból kakaós piskótakarikát sütünk 26 cm átmérőjű kapcsos formában.
  2. Megfőzzük a pudingot, néha megkavarva hagyjuk kihűlni.
  3. Közben belereszeljük a csokoládét.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. Lazán beleforgatjuk a pudingba.
  5. A piskótát három felé vágjuk.
  6. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, 4-5 ek olajat belekeverünk, és szilikonlapra öntjük. Hűtőbe tesszük (könnyebb bánni vele).
  7. Közben a krémmel megtöltjük a piskótát, és a maradék krémmel körbekenjük.
  8. A hűtőből kivett csokoládét nagyobb lapokká tördeljük, körberagasztjuk vele a tortát.
  9. A csoki lapocskákkal megszórjuk a tetejét, a színes golyócskákat pedig a tetejére osztjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6113
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes csokitorta színes cukorkával
Olaszné Anci 191 recept

Ez a torta a 2,5 éves kislány unokámnak a kedvére készült, ebéd utánra desszertnek. Nagyon szereti a csokit és a cukorkát, de csak módjával szokott kapni, mert a fogacskáinak sem tesz jót a túlzott cukor, csokifogyasztás. Arra gondoltam, hogy a tortát ebéd után úgyis az egész család fogyasztja, így pontosan annyi jut majd neki, amennyit megehet. Ebéd után ő úgyis aludni megy, mire felébred, már a morzsája is eltűnik a tortának. Így megoldódik a probléma magától. Szinte látom, ahogy a kis kezével csipegeti a tetejéről a cukorkát. Egy pár csokilap kimaradt az oldaláról, azokat a tetejére raktam. Lehet, hogy nem kellett volna?

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...