r
Nosalty Logó

Tejfölös zöldbableves gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pancsika
Tejfölös zöldbableves gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1377 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1625.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    1284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    670 micro
  • β-karotin
    2559 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1289 micro
Összesen 345 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    105.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6500.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    5137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    3029.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    878 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    2682 micro
  • β-karotin
    10237 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5154 micro
Összesen 1377 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 40 kcal

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a vöröshagymát és az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt fokhagymát, és még 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, sót, a felaprított zellerlevelet és a petrezselyemlevél nagy részét (a végére hagyunk keveset megszórni a kész levest).
  2. Közben megmossuk a zöldbabot, levágjuk a száras végét (a hegyeset rajta hagyjuk, értékes vitamin- és ízraktár), 3 cm-esre feldaraboljuk, beletesszük a vízbe. Megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk a fehér- és sárgarépát, és együtt főzzük a babbal, körülbelül 15 percig. Ekkor beletesszük a vékonyra karikázott kolbászt és virslit, és még körülbelül 5 percig főzzük.
  3. A tejfölt simára keverjük a liszttel és 2-3 evőkanálnyi meleg levessel (így nem csomósodik össze). Ha a zöldségek megfőttek (mi roppanósan szeretjük), akkor a levest lehúzzuk a tűzről, és behabarjuk a tejföllel, összeforraljuk.
  4. Durvára vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 301
  • Össznézettség: 192740
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös zöldbableves gazdagon
Pancsika 101 recept

Imádom az őszt, az őszi zöldségeket és a jó házi "piacos" Csabai kolbászt. Gyakran készítek hasonló levest tejfölös habarás nélkül is... és szeretem variálni olyan "minestrone"-sra.:D

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...