Tejfölös - kapros lepény
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
4g élesztő4 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
8g víz0 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
1g só0 kcal
A feltéthez
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
25g élesztő26 kcal
-
150g tej84 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
50g víz0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
4g só0 kcal
A feltéthez
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
1.6g élesztő2 kcal
-
9.6g tej5 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
32g finomliszt116 kcal
-
3.2g víz0 kcal
-
10.9g napraforgó olaj96 kcal
-
0.3g só0 kcal
A feltéthez
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 50 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1182.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 636 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 83.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.5 g
Zsír
-
Összesen 299.9 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 392 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7092.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 1459 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 1379 mg
-
Nátrium 3816 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 416.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 502.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 885 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 72 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 383 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 837 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 453.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt a cukrozott langyos tejben felfuttatjuk.
- Kimérünk először 20 dkg lisztet, hozzáadjuk a sót, majd hozzáöntjük a tejet az élesztővel, és kigyúrjuk.
- Ezután adagonként beletesszük a maradék lisztet, az olajat és a vizet. Végeredményképpen egy masszív, de kissé olajos tapintású tésztát kell kapnunk (tehát nyugodtan lehet még a hozzávalókkal variálni, lehet, hogy több liszt kell hozzá, de lehet, hogy inkább több olaj).
- Félretesszük pihenni a tésztát, közben előmelegítjük a sütőt, és elkészítjük a feltétet: a tejfölbe belekeverjük a kaprot és a sót (természetesen használhatunk friss kaprot is, nekem most csak szárított volt itthon), lereszeljük a sajtot, a sonkát kis kockákra vágjuk, a virslit felkarikázzuk.
- Kilisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát olyan méretűre, amekkora a tepsi (a tepsit nem szükséges kivajazni/zsírozni illetve lisztezni, mert elég olajos a tészta ahhoz, hogy ne ragadjon le), majd a sütőbe tesszük 10 percre. Ez azért szükséges, mert a feltét hamarabb megsül, így a tésztát csak magában elősütjük egy kicsit.
- 10 perc után kivesszük a sütőből a tésztát, és megkenjük a tetejét a kapros tejföllel, a felére rátesszük a karikákra vágott virslit, a másik felére pedig a sonkát, megszórjuk a reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe.
- Nagy lángon megsütjük, ha már szép piros az alja, akkor készen van.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9249
- Feltöltés dátuma: 2011. december 06.
Ajánló
Bármikor gyorsan elkészíthető, ebédre, uzsonnára, mindig jó (de mint sok étel, ez is frissen és melegen a legfinomabb). A tejfölt kiválthatjuk paradicsomszósszal is, így pizzát is készíthetünk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Ez egy általam "továbbfejlesztett" tészta, az eredeti receptet még egy középiskolai barátomtól kaptam, de azóta már változtattam rajta pár dolgot. Nagyon sokszor szoktam készíteni, mert a családom nagyon szereti. A feltéttel lehet variálni: készítettem már szalonnával, lilahagymával, gombával is, de tehetünk rá bármit, amit csak megkívánunk. A hozzávalókat én általában nem mérem ki, mindig szemre és érzésre csinálom ezt a fajta tésztát, de most lemértem mindent, hogy pontos adatokat tudjak írni. Ebből kifolyólag nyugodtan lehet változtatni a mennyiségeken, úgyis látni fogja, aki elkészíti, hogy miből mennyi kell még (a lényeg, hogy összeálljon a tészta és egy kicsit olajos legyen). :)