r
Nosalty Logó

Tejfölös - kapros lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
dius0306
Tejfölös - kapros lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 811 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4873 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 811 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    299.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7092.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1459 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1379 mg
  • Nátrium
    3816 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    837 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 4873 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukrozott langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Kimérünk először 20 dkg lisztet, hozzáadjuk a sót, majd hozzáöntjük a tejet az élesztővel, és kigyúrjuk.
  3. Ezután adagonként beletesszük a maradék lisztet, az olajat és a vizet. Végeredményképpen egy masszív, de kissé olajos tapintású tésztát kell kapnunk (tehát nyugodtan lehet még a hozzávalókkal variálni, lehet, hogy több liszt kell hozzá, de lehet, hogy inkább több olaj).
  4. Félretesszük pihenni a tésztát, közben előmelegítjük a sütőt, és elkészítjük a feltétet: a tejfölbe belekeverjük a kaprot és a sót (természetesen használhatunk friss kaprot is, nekem most csak szárított volt itthon), lereszeljük a sajtot, a sonkát kis kockákra vágjuk, a virslit felkarikázzuk.
  5. Kilisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát olyan méretűre, amekkora a tepsi (a tepsit nem szükséges kivajazni/zsírozni illetve lisztezni, mert elég olajos a tészta ahhoz, hogy ne ragadjon le), majd a sütőbe tesszük 10 percre. Ez azért szükséges, mert a feltét hamarabb megsül, így a tésztát csak magában elősütjük egy kicsit.
  6. 10 perc után kivesszük a sütőből a tésztát, és megkenjük a tetejét a kapros tejföllel, a felére rátesszük a karikákra vágott virslit, a másik felére pedig a sonkát, megszórjuk a reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe.
  7. Nagy lángon megsütjük, ha már szép piros az alja, akkor készen van.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9243
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 06.

Ajánló

Bármikor gyorsan elkészíthető, ebédre, uzsonnára, mindig jó (de mint sok étel, ez is frissen és melegen a legfinomabb). A tejfölt kiválthatjuk paradicsomszósszal is, így pizzát is készíthetünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dius0306 19 recept

Ez egy általam "továbbfejlesztett" tészta, az eredeti receptet még egy középiskolai barátomtól kaptam, de azóta már változtattam rajta pár dolgot. Nagyon sokszor szoktam készíteni, mert a családom nagyon szereti. A feltéttel lehet variálni: készítettem már szalonnával, lilahagymával, gombával is, de tehetünk rá bármit, amit csak megkívánunk. A hozzávalókat én általában nem mérem ki, mindig szemre és érzésre csinálom ezt a fajta tésztát, de most lemértem mindent, hogy pontos adatokat tudjak írni. Ebből kifolyólag nyugodtan lehet változtatni a mennyiségeken, úgyis látni fogja, aki elkészíti, hogy miből mennyi kell még (a lényeg, hogy összeálljon a tészta és egy kicsit olajos legyen). :)

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...