r
Nosalty Logó

Tejben-vajban főtt csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejben-vajban főtt csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkecombhoz

A tálaláshoz

Összesen 900 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkecombhoz

A tálaláshoz

Összesen 3603 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkecombhoz

A tálaláshoz

Összesen 175 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 900 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.9 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4001.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    413 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1226 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 3603 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A tálaláshoz

  • 500 g tészta (főtt vagy grillezett idényzöldségek)

Elkészítés

A csirkecombhoz

  1. A húsokat megmossuk (és tisztítjuk, ha szükséges).
  2. Sózzuk, borsozzuk a combokat.
  3. Az összes fokhagymát és a vöröshagymát felkockázzuk, szeleteljük, és olajon megpirítjuk egy nagy serpenyőben.
  4. A hagymákat kihalásszuk az olajból, és félretesszük. Később majd a szószhoz fogjuk keverni.
  5. A fűszerezett combokat a forró olajba helyezzük, oldalanként 4-5 percig sütjük őket.
  6. A combokra öntjük a tejet, rájuk dobjuk a vajat. Körülbelül a felükig érjen a tej. Főzés közben pótolható, ha kevésnek találjuk.
  7. Az eredeti receptben itt következik a citromhéj. Hozzáadhatunk a szószhoz 3-4 db 5 cm-es citromhéjat, amelyet késsel vagy krumplihámozóval hántunk le a citromról. * Én itt 2 ek citromlevet és 1 kk mustárt kevertem a szószhoz.
  8. Hozzáadjuk a pirított hagymákat (fokhagyma, vöröshagyma) és az egy evőkanál zsályát.
  9. A comb nagyságától (típusától) függően 25-30 (akár 40) percig főzzük tovább a húsokat félig lefedve, időnként forgatva.
  10. Ha a tej elfő, pótoljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11572
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 31.

Ajánló

Főtt tésztával isteni, esetleg azt tálalhatjuk olvasztott, forró vajjal. Mivel cukkiniből rengeteg volt itthon, pici olajon grilleztem hozzá cukkinikarikákat, amelyeket saját ízlésem szerint fűszereztem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept ötelete Stahl Judit Gyors szárnyasételek könyvéből származik. Alapvetően annyi kivetnivalóm volt az eredti recepttel kapcsolatban, hogy a sok növényvédőszer meg fényezőszer miatt nem szívesen reszelek citromhéjat az ételekbe. Úgyhogy nálam az elmarad, helyette a citrom levét használom, és egy kis mustárral ízesítem a szószt. A Stahl-recept a végén még turmixolja, keményítővel besűríti a szószt, de nekem olyan jó sűrű lett így is, hogy ezt a lépést is kihagytam.

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...