Tejben-vajban főtt csirkecomb
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkecombhoz
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
100g tej56 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
7g vaj50 kcal
A tálaláshoz
-
125g tészta464 kcal
Összesen
900
kcal
- 14% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkecombhoz
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g tej224 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
28g vaj201 kcal
A tálaláshoz
-
500g tészta1855 kcal
Összesen
3603
kcal
- 14% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkecombhoz
-
48.2g csirkecomb54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
19.3g tej11 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
A tálaláshoz
-
24.1g tészta89 kcal
Összesen
175
kcal
- 14% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.2 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1000.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 126.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
900
kcal
- 14% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 164.9 g
Zsír
-
Összesen 137.4 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 544 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4001.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 413 mg
-
Kálcium 674 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 379 mg
-
Foszfor 1816 mg
-
Nátrium 677 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 406.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 504.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1226 micro
-
Kolin: 308 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 572 micro
Összesen
3603
kcal
- 14% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A csirkecombhoz
- A húsokat megmossuk (és tisztítjuk, ha szükséges).
- Sózzuk, borsozzuk a combokat.
- Az összes fokhagymát és a vöröshagymát felkockázzuk, szeleteljük, és olajon megpirítjuk egy nagy serpenyőben.
- A hagymákat kihalásszuk az olajból, és félretesszük. Később majd a szószhoz fogjuk keverni.
- A fűszerezett combokat a forró olajba helyezzük, oldalanként 4-5 percig sütjük őket.
- A combokra öntjük a tejet, rájuk dobjuk a vajat. Körülbelül a felükig érjen a tej. Főzés közben pótolható, ha kevésnek találjuk.
- Az eredeti receptben itt következik a citromhéj. Hozzáadhatunk a szószhoz 3-4 db 5 cm-es citromhéjat, amelyet késsel vagy krumplihámozóval hántunk le a citromról. * Én itt 2 ek citromlevet és 1 kk mustárt kevertem a szószhoz.
- Hozzáadjuk a pirított hagymákat (fokhagyma, vöröshagyma) és az egy evőkanál zsályát.
- A comb nagyságától (típusától) függően 25-30 (akár 40) percig főzzük tovább a húsokat félig lefedve, időnként forgatva.
- Ha a tej elfő, pótoljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 11602
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 31.
Ajánló
Főtt tésztával isteni, esetleg azt tálalhatjuk olvasztott, forró vajjal. Mivel cukkiniből rengeteg volt itthon, pici olajon grilleztem hozzá cukkinikarikákat, amelyeket saját ízlésem szerint fűszereztem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A recept ötelete Stahl Judit Gyors szárnyasételek könyvéből származik. Alapvetően annyi kivetnivalóm volt az eredti recepttel kapcsolatban, hogy a sok növényvédőszer meg fényezőszer miatt nem szívesen reszelek citromhéjat az ételekbe. Úgyhogy nálam az elmarad, helyette a citrom levét használom, és egy kis mustárral ízesítem a szószt. A Stahl-recept a végén még turmixolja, keményítővel besűríti a szószt, de nekem olyan jó sűrű lett így is, hogy ezt a lépést is kihagytam.