r
Nosalty Logó

Tejbegrízes süti Milumano konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Milumano
Tejbegrízes süti Milumano konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A 2 db sima piskótához

Az 1 db kakaós piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 1247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A 2 db sima piskótához

Az 1 db kakaós piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 4993 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A 2 db sima piskótához

Az 1 db kakaós piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    654 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 1247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106.4 g

Zsír

  • Összesen
    306.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4135.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1299 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1308 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.5 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    1325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1526 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2224 micro
Összesen 4993 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A 2 db sima piskótához

Az 1 db kakaós piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A 2 db sima piskótához

  1. Piskóta elkészítése: A piskótákat külön-külön megsütjük. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját 3 kanál cukorral 1 ek olajjal és 1 ek tejjel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és kicsit keverjük még. Kanállal lágyan hozzákeverjük a tojásfehérjét.
  2. Előmelegített sütőben a legnagyobb lángon 5 percig, utána csökkentve a hőt, tűpróbáig sütjük. A kakaós piskóta elkészítése ugyanez, csak 2 ek liszttel és 1 ek kakaóval készítjük.
  3. Krém elkészítése: A tejből, cukorból búzadara hozzáadásával sűrű tejbedarát csinálunk. Miután kihűlt, hozzákeverjük a habosra felvert margarint a citrom héjával, és levével, meg a vaníliás cukorral együtt.
  4. Összeállitás: Egy világos lap, rá krém. Kakaós lap, rá krém. Végül befedjük az utolsó világos lappal. Ezután bevonjuk a csokimázzal.
  5. Csokimáz elkészítése: Egy tűzálló tálba kimérjük a porcukrot, a kakaót az olajjal és a tejjel együtt. Feltesszük a tűzre, és forraljuk. Elég, ha gyöngyözik csak. Egyből a süteményre öntjük.
  6. Miután a csokimáz megdermedt (hűtőben kb. 10-15 perc) azonnal szeletelhetjük, de mint a legtöbb sütemény, másnapra az ízek jobban összeérnek, és szebben szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21507
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Milumano 14 recept

Story??? Az nincs... valami olyasmit szerettem volna készíteni, ami aznap fogyasztható. Így esett a választásom valami piskótafélére. Miközben a szekrényben puding után kutakodtam, a kezembe akadt a búzadara. És ekkor ugrott be az ötlet, hogy tejbegrízes krémmel töltsem meg. Ami szerintem/szerintünk nagyon finom lett. Időközben tovább gondoltam... és legközelebb négy lapból, két világos, két kakaóssal készítem. És a két kakaós közé ami középre fog kerülni: valami pikánsabb, vagy házi baracklekvárt fogok tölteni. Így lesz majd egy (majdnem) hamis mézes zserbó...

Hozzávalók

A 2 db sima piskótához

Az 1 db kakaós piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...