Tejbegrízes süti Milumano konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Milumano
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 23% Zsír
A 2 db sima piskótához
-
83g tojás104 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
5g tej3 kcal
-
35 kcal
Az 1 db kakaós piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
6 kcal
-
18 kcal
-
3g tej1 kcal
A krémhez
-
188g tej105 kcal
-
23g búzadara81 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
19 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
A csokimázhoz
Összesen
1247
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 23% Zsír
A 2 db sima piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
20g tej11 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Az 1 db kakaós piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
23 kcal
-
71 kcal
-
10g tej6 kcal
A krémhez
-
750g tej420 kcal
-
90g búzadara324 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A csokimázhoz
-
112g porcukor433 kcal
-
46 kcal
-
70g tej39 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
4993
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 23% Zsír
A 2 db sima piskótához
-
15.3g tojás19 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0.9g tej1 kcal
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
Az 1 db kakaós piskótához
-
7.7g tojás10 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0.5g tej0 kcal
A krémhez
-
34.8g tej20 kcal
-
4.2g búzadara15 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
11.6g margarin83 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
A csokimázhoz
-
5.2g porcukor20 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
3.3g tej2 kcal
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
Összesen
232
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 76.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 405 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1033.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 325 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 327 mg
-
Nátrium 265 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.6 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 109.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 686 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 331 mg
-
Retinol - A vitamin: 654 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 381 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 556 micro
Összesen
1247
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 106.4 g
Zsír
-
Összesen 306.2 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 133 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 85 g
-
Koleszterin 1620 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4135.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 1299 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 1308 mg
-
Nátrium 1061 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 458.5 g
-
Cukor 309 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 436.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2745 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 237 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 1325 mg
-
Retinol - A vitamin: 2617 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1526 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2224 micro
Összesen
4993
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
A 2 db sima piskótához
-
6 db tojás
-
6 csapott ek finomliszt
-
6 ek cukor
-
2 ek tej
-
2 ek napraforgó olaj
Az 1 db kakaós piskótához
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
2 csapott ek finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek tej
A krémhez
-
7.5 dl tej
-
6 púpozott ek búzadara
-
5 ek cukor
-
25 dkg margarin
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
A csokimázhoz
-
16 ek porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A 2 db sima piskótához
- Piskóta elkészítése: A piskótákat külön-külön megsütjük. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját 3 kanál cukorral 1 ek olajjal és 1 ek tejjel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és kicsit keverjük még. Kanállal lágyan hozzákeverjük a tojásfehérjét.
- Előmelegített sütőben a legnagyobb lángon 5 percig, utána csökkentve a hőt, tűpróbáig sütjük. A kakaós piskóta elkészítése ugyanez, csak 2 ek liszttel és 1 ek kakaóval készítjük.
- Krém elkészítése: A tejből, cukorból búzadara hozzáadásával sűrű tejbedarát csinálunk. Miután kihűlt, hozzákeverjük a habosra felvert margarint a citrom héjával, és levével, meg a vaníliás cukorral együtt.
- Összeállitás: Egy világos lap, rá krém. Kakaós lap, rá krém. Végül befedjük az utolsó világos lappal. Ezután bevonjuk a csokimázzal.
- Csokimáz elkészítése: Egy tűzálló tálba kimérjük a porcukrot, a kakaót az olajjal és a tejjel együtt. Feltesszük a tűzre, és forraljuk. Elég, ha gyöngyözik csak. Egyből a süteményre öntjük.
- Miután a csokimáz megdermedt (hűtőben kb. 10-15 perc) azonnal szeletelhetjük, de mint a legtöbb sütemény, másnapra az ízek jobban összeérnek, és szebben szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 154
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 21507
- Feltöltés dátuma: 2012. július 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Milumano
14 recept
Story??? Az nincs... valami olyasmit szerettem volna készíteni, ami aznap fogyasztható. Így esett a választásom valami piskótafélére. Miközben a szekrényben puding után kutakodtam, a kezembe akadt a búzadara. És ekkor ugrott be az ötlet, hogy tejbegrízes krémmel töltsem meg. Ami szerintem/szerintünk nagyon finom lett. Időközben tovább gondoltam... és legközelebb négy lapból, két világos, két kakaóssal készítem. És a két kakaós közé ami középre fog kerülni: valami pikánsabb, vagy házi baracklekvárt fogok tölteni. Így lesz majd egy (majdnem) hamis mézes zserbó...