r
Nosalty Logó

Tavaszi tejleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tavaszi tejleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

410
Kalória
18.3g
Fehérje
50.6g
Szénhidrátok
12.6g
Zsír
225.2g
Víz
90g
Koleszterin
8.4g
Rost
19.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 1641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 72 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1254.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    225.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1254 micro
  • β-karotin
    3290 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2076 micro
Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5016.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1454 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    2387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.4 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    901 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    5014 micro
  • β-karotin
    13161 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8303 micro
Összesen 1641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    224 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Minden zöldséget megpucolunk, megtisztítunk. A karalábét, a répát, a fehérrépát, a zellert kis - kb. egyforma - kockákra vágjuk.
  2. A vöröshagymát apróra szeljük, és olajon megdinszteljük, majd beleszórjuk a zöldségeket (a borsót is).
  3. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Majd beledobjuk a leveskockát, és puhára pároljuk fedő alatt. Néha megkeverjük, és pótoljuk a vizet, ha szükséges. A fűszerezést nyugodtan el lehet túlozni, egy elég erős, domináns ízű, koncentrátuszerű levesalapot kell kapjunk.
  4. Amikor már majdnem kész, beleszórjuk a finomra vágott fokhagymát is. Amikorra megpuhul, már csak kevés lé kell, hogy alatta maradjon, és intenzív sárga színe kell, hogy legyen az ételnek.Tartsuk melegen!
  5. Közben sós vizet teszünk fel főni a nokedlinek, és előkészítjük a tésztát is. A villával felvert tojásokhoz egy pohár vizet öntünk, és annyi lisztet adunk, hogy ne tapadjon a tészta az edény falához. Nokedliszaggatóval a már forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, átmossuk vízzel, hogy ne tapadjon össze. (Én még kevés olajat is szoktam közé keverni, hogy biztos szétváljanak a nokedlidarabok.)
  6. A tálalásnál a tányérokba 4-5 evőkanálnyi zöldséget és 2-3 kanálnyi nokedlit teszünk forrón, és felöntjük házi tejjel vagy amilyen van. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Egészséges, kiadós étel. A receptet anyósomtól láttam. Ők alföldiek, és mindent tejjel vagy tejföllel készítenek. De tényleg mindent. A családom nagyon szereti, hisz igazán egészséges, és a saját kertemből kitermelt zöldségekkel, saját fejésű kecsketejjel még finomabbá lehet tenni. Igazi idénye a tavasz és a nyár. Mirelitből is elkészíthető télen, de más lesz az íze.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Raviolileves

A szokásos raviolit most fogtuk és kicsit megvariáltuk, ugyanis egy szuper leves készült belőle, ami igazán átmelenget a hűvös időben. Pikk-pakk elkészül ez a tésztás leves, a Candy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!