r
Nosalty Logó

Tavaszi szarvacska tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kiss Móni
Tavaszi szarvacska tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1156 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4620 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2476.7 g
  • Cink
    169 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    131 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    18 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    273 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 1156 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    303.7 g

Zsír

  • Összesen
    182.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9906.6 g
  • Cink
    676 mg
  • Szelén
    492 mg
  • Kálcium
    1768 mg
  • Vas
    524 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    3907 mg
  • Nátrium
    1921 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1219.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    71 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    305 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1385 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    3656 micro
  • β-crypt
    1091 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1235 micro
Összesen 4620 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    117 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük.
  2. A paradicsomot és a pritaminpaprikát megmossuk, majd apró darabokra vágjuk.
  3. Egy serpenyőbe olajat teszünk, majd beleöntjük a feldarabolt paprikát és paradicsomot.
  4. Összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát, majd a darált húst.
  5. Jól elkeverjük, és folyamatossan pirítjuk, és közben hozzáadjuk a sót, borsot és pirospaprikát.
  6. Egy tálban a tejfölt, mustárt és túrót jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet (ha nincs, akkor jó a szárított).
  7. Majd ebbe beleöntjük a darált húsos keveréket, és jól elkeverjük.
  8. Majd a legvegén hozzáadjuk a kifőtt tésztát, és azzal is az egészet jól elkeverjük.
  9. A tetejére reszelt sajtot teszünk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4301
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Ma reggeli találmány, abból ötleteltem, ami itthon volt, és hát ez sikeredett! Ízlett mindenkinek!

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...