r
Nosalty Logó

Tavaszi saláta Márti konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Tavaszi saláta Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 854 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    1412 micro
Összesen 214 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3469.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    1576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1162.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    807 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    3127 micro
  • β-crypt
    399 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    5649 micro
Összesen 854 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    116 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákról lehántjuk a külső rétegeket, megmossuk, vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát kiszabadítjuk a héjából, és cakkos étkező késsel elkaparjuk.
  2. A kukoricát leszűrjük, és röviden hideg vízzel leöblítjük. Az uborkát, a paprikákat és a paradicsomokat alaposan megmossuk, leszárítjuk.
  3. Az uborkát meghámozzuk, és kávéskanál segítségével kikaparjuk a közepét. Hosszában 1/2 cm-es csíkokra vágjuk, majd felkockázzuk őket. A paprikát felvágjuk, a szeleteket szinten hosszában 1/2 cm-es csíkokra vágjuk, és mint az uborkát szinten apróra felkockázzuk.
  4. A cocktail paradicsomokat egyben hagyjuk. A retkeket mossuk, szárítjuk, kettévágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
  5. Egy salátás tálba tesszük a felvágott zöldségeket, hozzáadjuk az olívabogyókat, a nem túl finomra vágott petrezselymet, beletépkedjük a zsálya és bazsalikomleveleket, megborsozzuk, ízlés szerint meglocsoljuk a balsamico ecettel és az olívaolajjal.
  6. Az egészet óvatosan megkevergetjük, majd megszórjuk a kockákra vágott feta sajttal. Tálalás előtt sózzuk, így nem enged levet. Ekkor egyszer-kétszer óvatosan újból átforgatjuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5330
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 05.

Ajánló

Ez a recept is variálható. Egy időben úgy csináltam, hogy jégsaláta-ágyra rendeztem el szépen a felaprított egyveleget, és mellé kefiröntetet tálaltam. (1 fokhagyma, só, bors, olívaolaj, petrezselyem, snidling, 5 dl kefir, habosra keverve) A paradicsom hamar összeesik, ezért inkább külön tálalom: hámozott paradicsom felkarikázva, ecetes salátalében, finomra vágott újhagymával, sok bazsalikomlevéllel, pici olívaolajjal, borssal érlelve. Vagy mint a receptemben áll, egyben hagyott pici cocktail paradicsommal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi saláta Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Férjem kedvence, ezt kérésére minden grillezéskor elkészítem. Valamikor egy német salátás-könyvben találtam a receptet, amire már egészen pontosan nem is emlékszem. De nem is fontos, hiszen ennek a salátának is számtalan variációja ismeretes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...