Tavaszi saláta Márti konyhájából
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
40g retek6 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
18g lecsópaprika4 kcal
-
17g koktélparadicsom3 kcal
-
69g újhagyma13 kcal
-
10g olajbogyó11 kcal
-
63g csemegekukorica54 kcal
-
25g feta sajt66 kcal
-
1 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
160g retek23 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
70g lecsópaprika14 kcal
-
68g koktélparadicsom12 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
39g olajbogyó45 kcal
-
250g csemegekukorica215 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
26.6g kígyóuborka4 kcal
-
10.6g retek2 kcal
-
6.6g paprika1 kcal
-
4.6g lecsópaprika1 kcal
-
4.5g koktélparadicsom1 kcal
-
18.3g újhagyma4 kcal
-
2.6g olajbogyó3 kcal
-
16.6g csemegekukorica14 kcal
-
6.6g feta sajt18 kcal
-
0.3g fehér balzsamecet0 kcal
-
1.1g olívaolaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 867.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 394 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 290.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 202 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 782 micro
-
β-crypt 100 micro
-
Likopin 437 micro
-
Lut-zea 1412 micro
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 46.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3469.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 804 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 805 mg
-
Nátrium 1576 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.1 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1162.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 407 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 242 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 807 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 183 micro
-
β-karotin 3127 micro
-
β-crypt 399 micro
-
Likopin 1750 micro
-
Lut-zea 5649 micro
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 116 micro
-
Lut-zea 375 micro
Hozzávalók
-
1 db kígyóuborka
-
8 db retek
-
1 db paprika
-
10 dkg feta sajt
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 db zsálya
-
4 levél bazsalikom
Elkészítés
- A hagymákról lehántjuk a külső rétegeket, megmossuk, vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát kiszabadítjuk a héjából, és cakkos étkező késsel elkaparjuk.
- A kukoricát leszűrjük, és röviden hideg vízzel leöblítjük. Az uborkát, a paprikákat és a paradicsomokat alaposan megmossuk, leszárítjuk.
- Az uborkát meghámozzuk, és kávéskanál segítségével kikaparjuk a közepét. Hosszában 1/2 cm-es csíkokra vágjuk, majd felkockázzuk őket. A paprikát felvágjuk, a szeleteket szinten hosszában 1/2 cm-es csíkokra vágjuk, és mint az uborkát szinten apróra felkockázzuk.
- A cocktail paradicsomokat egyben hagyjuk. A retkeket mossuk, szárítjuk, kettévágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
- Egy salátás tálba tesszük a felvágott zöldségeket, hozzáadjuk az olívabogyókat, a nem túl finomra vágott petrezselymet, beletépkedjük a zsálya és bazsalikomleveleket, megborsozzuk, ízlés szerint meglocsoljuk a balsamico ecettel és az olívaolajjal.
- Az egészet óvatosan megkevergetjük, majd megszórjuk a kockákra vágott feta sajttal. Tálalás előtt sózzuk, így nem enged levet. Ekkor egyszer-kétszer óvatosan újból átforgatjuk.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5330
- Feltöltés dátuma: 2013. július 05.
Ajánló
Ez a recept is variálható. Egy időben úgy csináltam, hogy jégsaláta-ágyra rendeztem el szépen a felaprított egyveleget, és mellé kefiröntetet tálaltam. (1 fokhagyma, só, bors, olívaolaj, petrezselyem, snidling, 5 dl kefir, habosra keverve) A paradicsom hamar összeesik, ezért inkább külön tálalom: hámozott paradicsom felkarikázva, ecetes salátalében, finomra vágott újhagymával, sok bazsalikomlevéllel, pici olívaolajjal, borssal érlelve. Vagy mint a receptemben áll, egyben hagyott pici cocktail paradicsommal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Férjem kedvence, ezt kérésére minden grillezéskor elkészítem. Valamikor egy német salátás-könyvben találtam a receptet, amire már egészen pontosan nem is emlékszem. De nem is fontos, hiszen ennek a salátának is számtalan variációja ismeretes.