r
Nosalty Logó

Tárkonyos zöldbableves Verától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vera vagyok
Tárkonyos zöldbableves Verától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1713 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 215 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2472 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1426 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    619 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    407 micro
  • β-karotin
    4817 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    6164 micro
Összesen 1713 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    821 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. Először apróra felvágjuk a hagymákat. Utána felmelegítjük az olajat egy nagy (5 literes) fazékban, és beletesszük a hagymát, a majoránnát, a köménymagot, a tárkonyt és a babérlevelet. Ezeket együtt pirítjuk 2-3 percig az olajban, vigyázva, hogy meg ne égjenek. Utána beletesszük a fokhagymát, a paradicsompürét és a pirospaprikát. Ezután felöntjük egy kevés (1 dl) vízzel, és megsózzuk.
  2. Mikor felforr a víz, beleöntjük a fagyott zöldbabot, megforgatjuk a szaftban, és felöntjük az egészet 2,5 liter vízzel.
  3. Megvárjuk, hogy felforrjon a víz a babbal, ezalatt megtisztítjuk, és feldaraboljuk kisebb kockákra a krumplit. (Én a levesekhez legszívesebben salátaburgonyát használok, mert az nem esik szét akkor sem, ha véletlenül túlfőzöm.)
  4. Beletesszük a levesbe a burgonyát. (Ha valaki újkrumplival akarja csinálni, akkor azt csak kb. 10 perc múlva tegye bele, mert az gyorsabban megfől mint a régi.) Ekkor, aki szereti, tehet bele erős paprikát is.
  5. Újra megvárjuk, amíg felforr a leves, ekkor lefedjük, levesszük alatta a lángot kicsire, és kb. 20 perc alatt megfőzzük. Érdemes a vége felé ránézni, hátha hamarabb megfől.
  6. Ezután teszünk bele 2 ek ecetet. Megkóstoljuk a levest, hogy milyen az íze, és ekkor szoktam még bele tenni sót vagy ételízesítőt, vagy még ecetet, ha szükséges.
  7. Mikor kész a leves, egy külön edényben a a tejfölt összekeverjük a tejjel és a liszttel és a levesből vett forró lével, azért, hogy ne legyen csomós a liszt. Utána beleöntjük a levesbe, ekkor is kevergetve a habverővel. Megvárjuk, amíg egyet buggyan a leves, és kikapcsoljuk alatta a gázt.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 119
  • Össznézettség: 61351
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vera vagyok 15 recept

Én nagyon szeretem ezt a levest, így hús nélkül, mert így igazi "zöld" íze van.:) Persze akkor a legfinomabb, ha új zöldbabból és újkrumpliból készül.:)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...