Tárkonyos zöldbableves Verától
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vera vagyok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
75g zöldbab20 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
27 kcal
-
35g újhagyma7 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g tárkony1 kcal
-
0 kcal
-
1 kcal
Összesen
215
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
600g zöldbab164 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
52 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
0 kcal
-
11 kcal
Összesen
1713
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
26.7g zöldbab7 kcal
-
44.6g burgonya26 kcal
-
8.9g tejföl18 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
-
12.3g újhagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.9g sűrített paradicsom2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
Összesen
76
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 178.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 602 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 2301 micro
-
Lut-zea 771 micro
Összesen
215
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.1 g
Zsír
-
Összesen 66.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2472 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 756 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 428 mg
-
Foszfor 1003 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255.4 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1426 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 681 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 265 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 619 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 447 micro
-
Kolin: 256 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 407 micro
-
β-karotin 4817 micro
-
β-crypt 252 micro
-
Likopin 18409 micro
-
Lut-zea 6164 micro
Összesen
1713
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 821 micro
-
Lut-zea 275 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg zöldbab
-
1 kg burgonya
-
2 dl tejföl
-
4 ek finomliszt
-
3 ek napraforgó olaj
-
3 közepes db újhagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
4 db babérlevél
-
4 ek sűrített paradicsom
-
1 ek bors
-
1 ek majoranna
-
1 ek tárkony
-
1 ek őrölt fűszerkömény
-
1 ek fűszerpaprika
Elkészítés
- Először apróra felvágjuk a hagymákat. Utána felmelegítjük az olajat egy nagy (5 literes) fazékban, és beletesszük a hagymát, a majoránnát, a köménymagot, a tárkonyt és a babérlevelet. Ezeket együtt pirítjuk 2-3 percig az olajban, vigyázva, hogy meg ne égjenek. Utána beletesszük a fokhagymát, a paradicsompürét és a pirospaprikát. Ezután felöntjük egy kevés (1 dl) vízzel, és megsózzuk.
- Mikor felforr a víz, beleöntjük a fagyott zöldbabot, megforgatjuk a szaftban, és felöntjük az egészet 2,5 liter vízzel.
- Megvárjuk, hogy felforrjon a víz a babbal, ezalatt megtisztítjuk, és feldaraboljuk kisebb kockákra a krumplit. (Én a levesekhez legszívesebben salátaburgonyát használok, mert az nem esik szét akkor sem, ha véletlenül túlfőzöm.)
- Beletesszük a levesbe a burgonyát. (Ha valaki újkrumplival akarja csinálni, akkor azt csak kb. 10 perc múlva tegye bele, mert az gyorsabban megfől mint a régi.) Ekkor, aki szereti, tehet bele erős paprikát is.
- Újra megvárjuk, amíg felforr a leves, ekkor lefedjük, levesszük alatta a lángot kicsire, és kb. 20 perc alatt megfőzzük. Érdemes a vége felé ránézni, hátha hamarabb megfől.
- Ezután teszünk bele 2 ek ecetet. Megkóstoljuk a levest, hogy milyen az íze, és ekkor szoktam még bele tenni sót vagy ételízesítőt, vagy még ecetet, ha szükséges.
- Mikor kész a leves, egy külön edényben a a tejfölt összekeverjük a tejjel és a liszttel és a levesből vett forró lével, azért, hogy ne legyen csomós a liszt. Utána beleöntjük a levesbe, ekkor is kevergetve a habverővel. Megvárjuk, amíg egyet buggyan a leves, és kikapcsoljuk alatta a gázt.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 91
- Össznézettség: 61667
- Feltöltés dátuma: 2013. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vera vagyok
15 recept
Én nagyon szeretem ezt a levest, így hús nélkül, mert így igazi "zöld" íze van.:) Persze akkor a legfinomabb, ha új zöldbabból és újkrumpliból készül.:)