r
Nosalty Logó

Tárkonyos zöldbableves Verától

5,0

1 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vera vagyok
Tárkonyos zöldbableves Verától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

215
Kalória
5.5g
Fehérje
31.9g
Szénhidrátok
8.3g
Zsír
178.3g
Víz
14.8g
Koleszterin
5.2g
Rost
5.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1713 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    178.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 215 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2472 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1426 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    619 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    407 micro
  • β-karotin
    4817 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    6164 micro
Összesen 1713 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    821 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. Először apróra felvágjuk a hagymákat. Utána felmelegítjük az olajat egy nagy (5 literes) fazékban, és beletesszük a hagymát, a majoránnát, a köménymagot, a tárkonyt és a babérlevelet. Ezeket együtt pirítjuk 2-3 percig az olajban, vigyázva, hogy meg ne égjenek. Utána beletesszük a fokhagymát, a paradicsompürét és a pirospaprikát. Ezután felöntjük egy kevés (1 dl) vízzel, és megsózzuk.
  2. Mikor felforr a víz, beleöntjük a fagyott zöldbabot, megforgatjuk a szaftban, és felöntjük az egészet 2,5 liter vízzel.
  3. Megvárjuk, hogy felforrjon a víz a babbal, ezalatt megtisztítjuk, és feldaraboljuk kisebb kockákra a krumplit. (Én a levesekhez legszívesebben salátaburgonyát használok, mert az nem esik szét akkor sem, ha véletlenül túlfőzöm.)
  4. Beletesszük a levesbe a burgonyát. (Ha valaki újkrumplival akarja csinálni, akkor azt csak kb. 10 perc múlva tegye bele, mert az gyorsabban megfől mint a régi.) Ekkor, aki szereti, tehet bele erős paprikát is.
  5. Újra megvárjuk, amíg felforr a leves, ekkor lefedjük, levesszük alatta a lángot kicsire, és kb. 20 perc alatt megfőzzük. Érdemes a vége felé ránézni, hátha hamarabb megfől.
  6. Ezután teszünk bele 2 ek ecetet. Megkóstoljuk a levest, hogy milyen az íze, és ekkor szoktam még bele tenni sót vagy ételízesítőt, vagy még ecetet, ha szükséges.
  7. Mikor kész a leves, egy külön edényben a a tejfölt összekeverjük a tejjel és a liszttel és a levesből vett forró lével, azért, hogy ne legyen csomós a liszt. Utána beleöntjük a levesbe, ekkor is kevergetve a habverővel. Megvárjuk, amíg egyet buggyan a leves, és kikapcsoljuk alatta a gázt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Én nagyon szeretem ezt a levest, így hús nélkül, mert így igazi "zöld" íze van.:) Persze akkor a legfinomabb, ha új zöldbabból és újkrumpliból készül.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Köménymagleves

Kinek köménymagleves, kinek rántott leves - az biztos, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb és legolcsóbb levese. Azonban ha túl tudunk lendülni a menzás traumákon, rájövünk, hogy az ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!