Tárkonyos-vargányás sertésraguleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Turul
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
4g sertészsír34 kcal
-
163g sertéshús270 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
7 kcal
-
38g vargánya gomba8 kcal
-
3 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
6g tej4 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0g tárkony1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g száraz vörösbor10 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
456
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
30g sertészsír271 kcal
-
1300g sertéshús2158 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
57 kcal
-
300g vargánya gomba64 kcal
-
23 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
50g tej28 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3000g víz0 kcal
Összesen
3648
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
0.5g sertészsír4 kcal
-
21.5g sertéshús36 kcal
-
9.9g burgonya6 kcal
-
2.7g sárgarépa1 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
1.2g sűrített paradicsom1 kcal
-
1 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
3.3g tejföl7 kcal
-
0.8g tej0 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.7g száraz vörösbor1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
49.7g víz0 kcal
Összesen
59
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 39.1 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 803.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 462 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 637.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 627 micro
-
β-karotin 1822 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 2517 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
456
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 312.8 g
Zsír
-
Összesen 181.7 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 979 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6429.9 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 394 mg
-
Kálcium 688 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 586 mg
-
Foszfor 3695 mg
-
Nátrium 1015 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.6 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 5100.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1720 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 324 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 93 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 961 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 5019 micro
-
β-karotin 14578 micro
-
β-crypt 497 micro
-
Likopin 20136 micro
-
Lut-zea 1940 micro
Összesen
3648
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 84.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 83 micro
-
β-karotin 242 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 334 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
59
kcal
Hozzávalók
-
6 közepes db burgonya
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 ek fűszerpaprika
-
3 db babérlevél
-
4 gerezd fokhagyma
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
3 l víz
Elkészítés
- Apróra vágjuk a hagymát, enyhén sózzuk, sertészsíron megdinszteljük. Levesszük a lángról, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Rátesszük az apróra (vagy tetszés szerinti nagyságra) vágott húst, kis lángon pörköljük, majd ha kifehéredett, adjuk hozzá a őrölt borsot, az őrölt köményt, az apróra vágott fokhagymát, babérlevelet. Ha levet engedett, akkor jöhet a sűrített paradicsom, vörösbor, ami el is maradhat. Vizet annyit tegyünk rá, hogy ellepje a húst, majd fedő alatt pároljuk, amíg a hús meg nem puhul, közben vizet pótoljuk. Kicsivel több sót és fűszert rakhatunk azért bele, hiszen a későbbiekben jócskán hígulni fog pörköltünk.
- A pörkölthöz 3 liter vizet adunk, belerakjuk a morzsolt tárkonyt, s a hosszában négyfelé vágott, felszeletelt répát. Amikor a répa majdnem megfőtt, belehelyezzük az apró kockára vágott burgonyát és a szeletelt (megabált vagy szárított) vargányát. Megkóstoljuk, hogy kell-e még valamilyen fűszer vagy só hozzá.
- Ha úgy érezzük, hogy megfőtt a burgonya és a vargánya, habarást készítünk. Fél deci tejbe beletesszük a lisztet, csomómentesre keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt. Szedünk a forró levesünk levéből a habarásba, összekeverjük, majd kevergetve átszűrjük sűrű lyukú tésztaszűrővel a levesünkbe. Pár percig még kevergetjük a levesünket, s nem vesszük le addig a tűzről.
- Házi fehér kenyérrel és tejföllel /ha nem elég bele/ tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1961
- Feltöltés dátuma: 2019. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Turul
2 recept
Nagy kedvencem. Nagymamáimtól és anyukámtól sokat lestem el, hogyan is készítik az ilyen leveseket. Kedvesem, a tárkonyt hozta újításnak, és Ő segít mindig a habarásban. Az évek során hozzátettem saját tapasztalataimat, így remélem, közelítek a jó felé. Elkészíthető bográcsban is.