r
Nosalty Logó

Tárkonyos-vargányás sertésraguleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Turul
Tárkonyos-vargányás sertésraguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    627 micro
  • β-karotin
    1822 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    2517 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    312.8 g

Zsír

  • Összesen
    181.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    979 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6429.9 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    3695 mg
  • Nátrium
    1015 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    5100.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1720 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    5019 micro
  • β-karotin
    14578 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    20136 micro
  • Lut-zea
    1940 micro
Összesen 3648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    334 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apróra vágjuk a hagymát, enyhén sózzuk, sertészsíron megdinszteljük. Levesszük a lángról, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Rátesszük az apróra (vagy tetszés szerinti nagyságra) vágott húst, kis lángon pörköljük, majd ha kifehéredett, adjuk hozzá a őrölt borsot, az őrölt köményt, az apróra vágott fokhagymát, babérlevelet. Ha levet engedett, akkor jöhet a sűrített paradicsom, vörösbor, ami el is maradhat. Vizet annyit tegyünk rá, hogy ellepje a húst, majd fedő alatt pároljuk, amíg a hús meg nem puhul, közben vizet pótoljuk. Kicsivel több sót és fűszert rakhatunk azért bele, hiszen a későbbiekben jócskán hígulni fog pörköltünk.
  2. A pörkölthöz 3 liter vizet adunk, belerakjuk a morzsolt tárkonyt, s a hosszában négyfelé vágott, felszeletelt répát. Amikor a répa majdnem megfőtt, belehelyezzük az apró kockára vágott burgonyát és a szeletelt (megabált vagy szárított) vargányát. Megkóstoljuk, hogy kell-e még valamilyen fűszer vagy só hozzá.
  3. Ha úgy érezzük, hogy megfőtt a burgonya és a vargánya, habarást készítünk. Fél deci tejbe beletesszük a lisztet, csomómentesre keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt. Szedünk a forró levesünk levéből a habarásba, összekeverjük, majd kevergetve átszűrjük sűrű lyukú tésztaszűrővel a levesünkbe. Pár percig még kevergetjük a levesünket, s nem vesszük le addig a tűzről.
  4. Házi fehér kenyérrel és tejföllel /ha nem elég bele/ tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1961
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy kedvencem. Nagymamáimtól és anyukámtól sokat lestem el, hogyan is készítik az ilyen leveseket. Kedvesem, a tárkonyt hozta újításnak, és Ő segít mindig a habarásban. Az évek során hozzátettem saját tapasztalataimat, így remélem, közelítek a jó felé. Elkészíthető bográcsban is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...