Tárkonyos raguleves Rita konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Czene Rita
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g sertéscomb228 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
35 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g tárkony1 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g gnocchi79 kcal
Összesen
609
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g sertéscomb910 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g tárkony6 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g gnocchi316 kcal
Összesen
2439
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
25.5g sertéscomb46 kcal
-
12.3g sárgarépa4 kcal
-
9.2g fehérrépa6 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
10.2g zöldborsó8 kcal
-
12.8g gomba3 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
7.7g tejföl15 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
1.5g finomliszt6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.2g gnocchi16 kcal
Összesen
123
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1199.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 470 mg
-
Nátrium 498 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 316.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 519 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 1867 micro
-
β-karotin 4660 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1383 micro
Összesen
609
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.1 g
Zsír
-
Összesen 101.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 404 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4799.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 450 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 1878 mg
-
Nátrium 1993 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244.6 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1267 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2075 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 107 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 361 micro
-
Kolin: 507 mg
-
Retinol - A vitamin: 207 micro
-
α-karotin 7469 micro
-
β-karotin 18639 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 5533 micro
Összesen
2439
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 381 micro
-
β-karotin 952 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg sertéscomb
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
20 dkg zöldborsó
-
25 dkg gomba
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 db babérlevél
-
2 kk tárkony
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 ek mustár
-
1.5 dl tejföl
-
5 dkg cukor
-
2 ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A felhevített olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a kockára vágott húst (ez lehet csirke, pulyka, sertés, vad), a tárkonnyal, babérlevéllel, sóval és fekete borssal fűszerezve félig megpároljuk.
- Hozzáadjuk a karikára vágott vegyes zöldséget, gombát és zöldborsót, majd a megfelelő mennyiségű vízzel felengedve készre főzzük. Beletesszük a burgonyagombócot.
- A tejfölhöz hozzákeverjük a lisztet, a cukrot, a mustárt és a citrom levét, ezzel sűrítjük levesünket, amivel még pár pillanatig forraljuk.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 6005
- Feltöltés dátuma: 2020. január 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Czene Rita
5 recept
Az alapreceptet még a kilencvenes évek elején ollóztam ki egy napilapból. Az évek folyamán egy picit mindig formálódott. A húsleves után ez áll a második helyen a családi népszerűségi listán. Levesbetétként burgonyagombócot használtam. (Anyukám készíti nagyadagban, általában mindig van a fagyasztóban. Kb. 15-20 gombócot főzök bele a levesbe, ha mégsem lenne, akkor gnocchi-val helyettesítem.)