r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves Rita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Czene Rita
Tárkonyos raguleves Rita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1867 micro
  • β-karotin
    4660 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1383 micro
Összesen 609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    101.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4799.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    1993 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1267 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2075 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    7469 micro
  • β-karotin
    18639 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5533 micro
Összesen 2439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    381 micro
  • β-karotin
    952 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felhevített olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a kockára vágott húst (ez lehet csirke, pulyka, sertés, vad), a tárkonnyal, babérlevéllel, sóval és fekete borssal fűszerezve félig megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a karikára vágott vegyes zöldséget, gombát és zöldborsót, majd a megfelelő mennyiségű vízzel felengedve készre főzzük. Beletesszük a burgonyagombócot.
  3. A tejfölhöz hozzákeverjük a lisztet, a cukrot, a mustárt és a citrom levét, ezzel sűrítjük levesünket, amivel még pár pillanatig forraljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 5909
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos raguleves Rita konyhájából
Czene Rita 5 recept

Az alapreceptet még a kilencvenes évek elején ollóztam ki egy napilapból. Az évek folyamán egy picit mindig formálódott. A húsleves után ez áll a második helyen a családi népszerűségi listán. Levesbetétként burgonyagombócot használtam. (Anyukám készíti nagyadagban, általában mindig van a  fagyasztóban. Kb. 15-20 gombócot főzök bele a levesbe, ha mégsem lenne, akkor gnocchi-val helyettesítem.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...