Tárkonyos raguleves kacsanyakból
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
Az alapléhez
-
167g kacsaaprólék377 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
A raguhoz
-
20g sárgarépa7 kcal
-
40g karalábé8 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
33g zöldborsó27 kcal
-
33g gomba7 kcal
-
24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
A nokedlihez
-
9g tojás12 kcal
-
3g tejföl7 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
2g búzadara7 kcal
-
0g só0 kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
Az alapléhez
-
1000g kacsaaprólék2262 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
A raguhoz
-
120g sárgarépa44 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
1g tárkony3 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
A nokedlihez
-
55g tojás69 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
12g búzadara43 kcal
-
0g só0 kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
Az alapléhez
-
49.2g kacsaaprólék111 kcal
-
4.4g fehérrépa3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
A raguhoz
-
5.9g sárgarépa2 kcal
-
11.8g karalábé2 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
9.8g zöldborsó8 kcal
-
9.8g gomba2 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
A nokedlihez
-
2.7g tojás3 kcal
-
1g tejföl2 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
0.6g búzadara2 kcal
-
0g só0 kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 469.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 171.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 626 micro
-
β-karotin 1632 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 913 micro
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 97.2 g
Zsír
-
Összesen 247.3 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 617 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2814.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 1511 mg
-
Nátrium 569 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1027.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1356 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 237 mg
-
D vitamin: 199 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 384 micro
-
Kolin: 448 mg
-
Retinol - A vitamin: 382 micro
-
α-karotin 3755 micro
-
β-karotin 9791 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 5478 micro
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 185 micro
-
β-karotin 482 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 270 micro
Hozzávalók
Az alapléhez
-
1 db fehérrépa
-
3 gerezd fokhagyma
-
5 db zellerlevél
-
bors ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
1 kis fej vöröshagyma
A raguhoz
-
3 kis db sárgarépa
-
1 db karalábé
-
20 dkg zöldborsó
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
A nokedlihez
Elkészítés
Az alapléhez
- A kacsanyakat megtisztítjuk az oda nem illő részektől, jól megmossuk, és annyi vízbe tesszük fel főni, hogy a víz bőven ellepje. Beletesszük a fűszereket, vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát, petrezselyemgyökeret (fehérrépát), és addig főzzük, míg a kacsanyak teljesen puha lesz. Ez kb. 2,5-3 óra, kuktában kb. 1 óra, a Zepter gyorsfőző fedőjével 10 perc főzés, és hagyni a fedőt lehűlni, ez is kb. 10-15 perc.
- A kacsanyakakatkiszedjük a levesből, és leszűrjük, hogy tiszta húslét kapjunk. A fehérrépát sajnos nem szeretjük, úgyhogy azt kidobtam.
- A sárgarépát és karalábét megpucoljuk, kockákra vágjuk.Kevés olajon a szárított tárkonnyal,kis sóval félpuhára dinszteljük. (Most nem tettem bele gombát, de azt is itt kell beletenni, a zöldségekkel együtt dinsztelni.)Amíg a zöldségek dinsztelődtek, a megfőtt kacsanyakról leszedjük a húst, és félretesszük.
- Amikor a zöldségek félig megpuhultak, ráöntjük a húslét, és a zöldségeket készre főzzük benne, közben az utolsó pillanatban hozzáadjuk a mirelit zöldborsót.
- Amíg a leves visszaforrt, előkészítjük a habarást: 2 kanál tejfölbe 1 tk lisztet teszünk, simára keverjük, majd apránként kevés vizet adagolva hozzá palacsintatészta sűrűségű masszát kapunk, félretesszük.
- Még mindig a leves visszaforrására várva, elkészítjük a tejfölös nokedlit: 1 tojáshoz 1 evőkanál tejfölt adunk, sózzuk, 1 evőkanál búzadarátés annyi lisztet keverünk hozzá, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk. (Ez dédimtől származó recept, kevésbé szívja fel a levest, és finom lágy ízt ad a nokedlinek.)
- Mire ezekkel kész vagyunk, a leves is visszaforrt, először belecsurgatjuk a habarást, és beletesszük az összezúzott fokhagymát, amikor ismét forrt, beleszaggatjuk a nokedlit, forr egyet, és kész.
- Tálaláskor hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. (A petrezselyem most véletlenül lemaradt, de így is nagyon finom volt. Kellett volna bele még pár cseppcitromlé is, de az is kimaradt vendégeim nagy örömére.)
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 17729
- Feltöltés dátuma: 2013. január 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Általában csak húslevest főzök, mert férjem nem igazán eszi a leveseket:(, és ugyebár egy tányér levest nem lehet készíteni, illetve lehet, de az nem olyan ízű. Vendégeket vártunk ebédre, és csak kacsanyak volt itthon. Lányom szinte minden nap főz valamilyen levest, nála már korábban is ettem tárkonyos ragulevest, úgyhogy felhívtam, hogy szerinte hogyan készítsem el ebből a csontos húsból a tárkonyos ragulevesemet. Az ő tanácsára készült ilyen formában, mivel a csontos húst semmiképpen nem akartam a levesben benne hagyni. Nagyon jó ízű lett, a vendégeimnek is nagyon ízlett. Tulajdonképpen csak most, hogy írom a receptet jöttem rá, hogy a petrezselyemzöld lemaradt a tálalásnál. Vendégeim annak meg kifejezetten örültek, hogy nem került bele citromlé, mert nekik a tejföltől is elég savanykás volt.;)