r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves kacsanyakból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vivike
Tárkonyos raguleves kacsanyakból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az alapléhez

A raguhoz

A nokedlihez

Összesen 501 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az alapléhez

A raguhoz

A nokedlihez

Összesen 3001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az alapléhez

A raguhoz

A nokedlihez

Összesen 147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    626 micro
  • β-karotin
    1632 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    913 micro
Összesen 501 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    247.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2814.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1511 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1027.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1356 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    3755 micro
  • β-karotin
    9791 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5478 micro
Összesen 3001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Az alapléhez

A raguhoz

A nokedlihez

Elkészítés

Az alapléhez

  1. A kacsanyakat megtisztítjuk az oda nem illő részektől, jól megmossuk, és annyi vízbe tesszük fel főni, hogy a víz bőven ellepje. Beletesszük a fűszereket, vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát, petrezselyemgyökeret (fehérrépát), és addig főzzük, míg a kacsanyak teljesen puha lesz. Ez kb. 2,5-3 óra, kuktában kb. 1 óra, a Zepter gyorsfőző fedőjével 10 perc főzés, és hagyni a fedőt lehűlni, ez is kb. 10-15 perc.
  2. A kacsanyakakatkiszedjük a levesből, és leszűrjük, hogy tiszta húslét kapjunk. A fehérrépát sajnos nem szeretjük, úgyhogy azt kidobtam.
  3. A sárgarépát és karalábét megpucoljuk, kockákra vágjuk.Kevés olajon a szárított tárkonnyal,kis sóval félpuhára dinszteljük. (Most nem tettem bele gombát, de azt is itt kell beletenni, a zöldségekkel együtt dinsztelni.)Amíg a zöldségek dinsztelődtek, a megfőtt kacsanyakról leszedjük a húst, és félretesszük.
  4. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, ráöntjük a húslét, és a zöldségeket készre főzzük benne, közben az utolsó pillanatban hozzáadjuk a mirelit zöldborsót.
  5. Amíg a leves visszaforrt, előkészítjük a habarást: 2 kanál tejfölbe 1 tk lisztet teszünk, simára keverjük, majd apránként kevés vizet adagolva hozzá palacsintatészta sűrűségű masszát kapunk, félretesszük.
  6. Még mindig a leves visszaforrására várva, elkészítjük a tejfölös nokedlit: 1 tojáshoz 1 evőkanál tejfölt adunk, sózzuk, 1 evőkanál búzadarátés annyi lisztet keverünk hozzá, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk. (Ez dédimtől származó recept, kevésbé szívja fel a levest, és finom lágy ízt ad a nokedlinek.)
  7. Mire ezekkel kész vagyunk, a leves is visszaforrt, először belecsurgatjuk a habarást, és beletesszük az összezúzott fokhagymát, amikor ismét forrt, beleszaggatjuk a nokedlit, forr egyet, és kész.
  8. Tálaláskor hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. (A petrezselyem most véletlenül lemaradt, de így is nagyon finom volt. Kellett volna bele még pár cseppcitromlé is, de az is kimaradt vendégeim nagy örömére.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 17670
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Általában csak húslevest főzök, mert férjem nem igazán eszi a leveseket:(, és ugyebár egy tányér levest nem lehet készíteni, illetve lehet, de az nem olyan ízű. Vendégeket vártunk ebédre, és csak kacsanyak volt itthon. Lányom szinte minden nap főz valamilyen levest, nála már korábban is ettem tárkonyos ragulevest, úgyhogy felhívtam, hogy szerinte hogyan készítsem el ebből a csontos húsból a tárkonyos ragulevesemet. Az ő tanácsára készült ilyen formában, mivel a csontos húst semmiképpen nem akartam a levesben benne hagyni. Nagyon jó ízű lett, a vendégeimnek is nagyon ízlett. Tulajdonképpen csak most, hogy írom a receptet jöttem rá, hogy a petrezselyemzöld lemaradt a tálalásnál. Vendégeim annak meg kifejezetten örültek, hogy nem került bele citromlé, mert nekik a tejföltől is elég savanykás volt.;)

Hozzávalók

Az alapléhez

A raguhoz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...