Tárkonyos raguleves burgonyagombóccal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
43g zeller16 kcal
-
32g gomba7 kcal
-
17g zöldborsó14 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
47 kcal
-
0 kcal
A burgonyagombóchoz
-
25g burgonya14 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
294
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
338g csirkemellfilé405 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
192g gomba41 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0 kcal
A burgonyagombóchoz
-
150g burgonya87 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
Összesen
1757
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
17.7g csirkemellfilé21 kcal
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
16.7g sárgarépa6 kcal
-
4.7g fehérrépa3 kcal
-
13.6g zeller5 kcal
-
10g gomba2 kcal
-
5.2g zöldborsó4 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.5g főzőtejszín14 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
0 kcal
A burgonyagombóchoz
-
7.9g burgonya5 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
Összesen
93
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 682.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 232.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 459 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 1654 micro
-
β-karotin 4091 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 663 micro
Összesen
294
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.3 g
Zsír
-
Összesen 71.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 496 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4094.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 567 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 1849 mg
-
Nátrium 1189 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.5 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1394.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2756 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 326 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 590 mg
-
Retinol - A vitamin: 298 micro
-
α-karotin 9923 micro
-
β-karotin 24546 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 3977 micro
Összesen
1757
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 519 micro
-
β-karotin 1285 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1.5 db csirkemellfilé
-
2 kis db vöröshagyma
-
4 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db zeller
-
6 közepes db gomba
-
10 dkg zöldborsó
-
2 ek petrezselyem
-
2 teáskanál tárkony
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
200 ml főzőtejszín
-
4 ek napraforgó olaj
A burgonyagombóchoz
-
1.5 db burgonya
-
1 db tojás
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 késhegynyi só
-
1 csipet szerecsendió
-
1 ek petrezselyem
Elkészítés
A leveshez
- A kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, beletesszük a húst, a kockára vágott sárga- és fehérrépát és a zellert.
- Megszórjuk liszttel és pár percig pirítjuk.
- Fűszerezzük sóval, borssal, vegetával, majd felöntjük 1-1,5 liter vízzel.
- Mikor már majdnem puha a hús és a zöldségek, akkor hozzátesszük a szeletekre vágott gombát és a borsót.
- Belefőzzük a gombócokat és lezárjuk a leves alatt a gázt.
- Kiveszünk a levesből néhány merőkanálnyit és egy tálban összekeverjük a tejszínnel, majd a többi leveshez öntjük.
A burgonyagombóchoz
- Megfőzzük a burgonyát, krumplinyomón átnyomjuk.
- Mikor picit már kihűlt belekeverjük a lisztet, sót, tojást, szerecsendiót, aprított petrezselymet és vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle és óvatosan beleengedjük az enyhe forrásban lévő levesbe.
- Amikor feljönnek a felszínre, készen van.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 57
- Össznézettség: 17003
- Feltöltés dátuma: 2015. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gyakran készítem ezt a levest, az újítás a burgonyagombóc, amelynek alapjául egy internetes blog szolgált. Ezzel a betéttel még tartalmasabb, laktatóbb ez a leves és csak valami finom desszert kívánkozik utána.