r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves burgonyagombóccal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tárkonyos raguleves burgonyagombóccal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A burgonyagombóchoz

294
Kalória
19.4g
Fehérje
27.8g
Szénhidrátok
12g
Zsír
232.4g
Víz
82.7g
Koleszterin
4.9g
Rost
7.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Összesen 294 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Összesen 1757 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    232.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1654 micro
  • β-karotin
    4091 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 294 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4094.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1849 mg
  • Nátrium
    1189 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1394.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2756 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    326 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    9923 micro
  • β-karotin
    24546 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3977 micro
Összesen 1757 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    519 micro
  • β-karotin
    1285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, beletesszük a húst, a kockára vágott sárga- és fehérrépát és a zellert.
  2. Megszórjuk liszttel és pár percig pirítjuk.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, vegetával, majd felöntjük 1-1,5 liter vízzel.
  4. Mikor már majdnem puha a hús és a zöldségek, akkor hozzátesszük a szeletekre vágott gombát és a borsót.
  5. Belefőzzük a gombócokat és lezárjuk a leves alatt a gázt.
  6. Kiveszünk a levesből néhány merőkanálnyit és egy tálban összekeverjük a tejszínnel, majd a többi leveshez öntjük.

A burgonyagombóchoz

  1. Megfőzzük a burgonyát, krumplinyomón átnyomjuk.
  2. Mikor picit már kihűlt belekeverjük a lisztet, sót, tojást, szerecsendiót, aprított petrezselymet és vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle és óvatosan beleengedjük az enyhe forrásban lévő levesbe.
  3. Amikor feljönnek a felszínre, készen van.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Gyakran készítem ezt a levest, az újítás a burgonyagombóc, amelynek alapjául egy internetes blog szolgált. Ezzel a betéttel még tartalmasabb, laktatóbb ez a leves és csak valami finom desszert kívánkozik utána.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!