Tárkonyos raguleves 8. -pulykaraguleves gazdagon
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
83g pulykahús96 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
24 kcal
-
17g gomba4 kcal
-
17g zöldborsó14 kcal
-
17g csemegekukorica14 kcal
-
1g tárkony1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
245
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g pulykahús575 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
100g csemegekukorica86 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
1458
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
33.8g pulykahús39 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
10.8g sárgarépa4 kcal
-
6.1g fehérrépa4 kcal
-
20.3g főzőtejszín27 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
6.8g gomba1 kcal
-
6.8g zöldborsó5 kcal
-
6.8g csemegekukorica6 kcal
-
0.2g tárkony1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
Összesen
99
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 593.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 190.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 831 micro
-
β-karotin 2060 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 582 micro
Összesen
245
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.2 g
Zsír
-
Összesen 63.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3562.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 535 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 1654 mg
-
Nátrium 909 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.9 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1141.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1578 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 444 mg
-
Retinol - A vitamin: 330 micro
-
α-karotin 4988 micro
-
β-karotin 12361 micro
-
β-crypt 116 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3492 micro
Összesen
1458
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 337 micro
-
β-karotin 836 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg pulykahús
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
3 dl főzőtejszín
-
2 ek napraforgó olaj
-
10 dkg gomba
-
10 dkg zöldborsó
-
10 dkg csemegekukorica
-
1 ek tárkony
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
- Az apróra vágott hagymát zsiradékon megdinszteljük, s amikor kezd üvegesedni, hozzáadjuk a kockára vágott pulykahúst.
- Mikor a húsok kifehéredtek, hozzáadjuk a színespaprikát, és felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Mikor felforr, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sárgarépát, petrezselymet, borsót és a kukoricát.
- Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a tárkonyt és a petrezselyemzöldet.
- Mikor a hús és a zöldségek megfőttek, hozzákeverjük a főzőtejszínt, újraforraljuk. A végén hozzáadjuk a citromot és tálalhatunk.
- Receptkönyvben: 198
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 32650
- Feltöltés dátuma: 2010. május 13.
Ajánló
Zeller és karalábé szerepel még a hasonló levesekben (csak az nem volt itthon), az még jobban ízesítette volna. Nem is értem, miért kellene bele a leveskocka?
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A tárkonyos levesreceptek mindegyikében a hagymát egészben főzik, és a végén még ki is dobják! És az sem tetszett, hogy miért kell egy zöldséges, húsos levesbe ízfokozóként leveskockákat adni. Létezett tárkonyos raguleves a leveskockák előtt is!