Pulykahús

Pulykahús

Leírás

A pulyka Amerikából származik, húsa népszerűségét annak köszönheti, hogy kalóriaszegény, illetve többszörösen telítetlen zsírsavakban rendkívül gazdag. Világszerte a karácsonyi menü része a pulykasült, az Egyesült Államokban pedig a hálaadáskori menü az egészben sült pulyka. Kétféle pulykát különböztetünk meg: a bébipulykát (fiatal pulyka, súlya 2-3,5 kg) és a kifejlett pulykát (átlagosan 5-6 kg-ot nyom). A bébipulyka húsa sokkal gyengébb, mint az idősebb állaté. A pulykahús legértékesebb része a melle, de fogyasztják még a combját és szárnyát is. Jellemző elkészítési módjai: sütés, grillezés, kirántás.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A friss pulyka körülbelül négy napig tartható el a hűtőben. Jól fagyasztható, ajánlatos azonban a fagyasztott pulykát 3 hónapon belül elkészíteni.

100g Pulykahús

fehérjetartalom

22.64 g

zsírtartalom

67001.347 g

szénhidráttartalom

0.14 g

víztartalom

75.37 g

gramm pulykahús?

Top ásványi anyagok

Foszfor

190 mg

Nátrium

118 mg

Magnézium

27 mg

Kalcium

11 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.652 g

Kolin

60.2 mg

Niacin - B3 vitamin

8.1 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.844 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

22.64 g

Zsír

telített zsírsav

0.459 g

egyszeresen telített zsírsav

0.477 g

többszörösen telített zsírsav

0.411 g

koleszterin

67 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

0.86 mg

Magnézium

27 mg

Foszfor

190 mg

Nátrium

118 mg

Cink

1.84 mg

Réz

0.079 mg

Mangán

0.012 mg

Szelén

22.6 µg

szénhidrát

cukor

0.07 g

víz

75.37 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.05 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.192 mg

Niacin - B3 vitamin

8.1 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.844 mg

Folát

7 µg

Kolin

60.2 mg

Retinol

9 µg

E vitamin

0.09 mg

D vitamin

8 µg

B12 vitamin

1.24 µg

A vitamin

9 µg

B6 vitamin

0.652 g

Címlapról ajánljuk