Tejszínes-gombás pulyka
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
Fűszeres gomba hozzávalói
-
10g füstölt szalonna66 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
125g csiperkegomba27 kcal
Hús elkészítése
-
10g füstölt szalonna66 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
125g pulykahús144 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
4g tokaszalonna25 kcal
-
13g alaplé1 kcal
Összesen
475
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
Fűszeres gomba hozzávalói
-
80g füstölt szalonna524 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1000g csiperkegomba213 kcal
Hús elkészítése
-
80g füstölt szalonna524 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1000g pulykahús1150 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
30g tokaszalonna197 kcal
-
100g alaplé7 kcal
Összesen
3775
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
Fűszeres gomba hozzávalói
-
2.5g füstölt szalonna16 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
0.7g olívaolaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
31g csiperkegomba7 kcal
Hús elkészítése
-
2.5g füstölt szalonna16 kcal
-
10.5g vöröshagyma4 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
31g pulykahús36 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
15.5g főzőtejszín20 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.9g tokaszalonna6 kcal
-
3.1g alaplé0 kcal
Összesen
117
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.2 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 891.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 438 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 301.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 298 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
475
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 289.4 g
Zsír
-
Összesen 253.1 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1016 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7129.7 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 338 mg
-
Kálcium 830 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 468 mg
-
Foszfor 3501 mg
-
Nátrium 1941 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.9 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 2415.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 770 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 158 micro
-
K vitamin: 770 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 126 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 379 micro
-
Kolin: 890 mg
-
Retinol - A vitamin: 571 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2388 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2516 micro
Összesen
3775
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
Fűszeres gomba hozzávalói
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
1 kg csiperkegomba
Hús elkészítése
-
8 dkg füstölt szalonna
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
-
3 teáskanál sáfrányos szeklice
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 dkg tokaszalonna
-
1 dl alaplé
Elkészítés
Fűszeres gomba hozzávalói
- Szalonnát kicsi kockákra vágjuk, s a lassan hevülő olívaolajba húzzuk, hogy kis lángon szép, pirult színt kapjon. Eközben a gombafejeket, nagyságtól függően (kicsi darabokat ketté, nagyobbakat négybe) szeleteljük. Bő vízben megmossuk. (A kicsi fejeket nem pucolom meg, s a tönköt sem távolítom el.)
- Amint a szalonna kellően pirult, ráborítjuk a lecsepegtetett gombát, és ízlés szerint sózzuk. (Ne felejtsük el, hogy a szalonna sós lehet, tehát ennek tudatában adagoljuk a sót.) Egy darab chilit leöblítünk, és felét vékony karikákra vágjuk. Ezeket beleszórjuk a levet eresztő ételbe, és közepes lángon hagyjuk, hogy tovább rotyogjon.
- A fagyasztott petrezselymet leválasztjuk a vastagabb szárairól, és a fagyott leveleket és vékony részeit alaposan, nagyon apróra morzsoljuk. (Ha sok petrezselyem akad, akkor lefagyasztom tasakokba, hogy váratlan pillanatokban is tudjak előkapni egy-egy csokrot.) Ha friss petrezselyem áll rendelkezésünkre, hideg vízzel öblítjük le, s lerázzuk róla a vízcseppeket. Ezután apróra vágjuk. Nagyjából a gomba félkész állapotában tegyük bele.
- Ahogy a petrezselyem szépen ráfonnyad a gombára, kiszedjük egy tálkába, s az edényt elmossuk, és visszatesszük a tűzre.
Hús elkészítése
- Füstölt szalonnát gyufa nagyságúra és vékonyra -, míg a zsírszalonnát kockára szeleteljük. Vöröshagymákat apróra kockázzuk. Pulykaszárnyakat kicsontozzuk, és a húsból keskeny csíkokat vágunk. Bőrét, a csontokkal félretesszük levesnek.
- Meleg olívaolajban üvegesre pirítjuk mindkét szalonnát, erre kaparjuk rá az apró hagymát, és a tűzhely lángját kicsire vesszük. Hogy a hagyma jól fonnyadjon, fél merőkanál erőlevest öntünk alá. Akkor jó, ha a lét krémessé teszi a hagyma. A húst erre tesszük rá, és közepes lángon főzzük.
- Sót, szemes cayenne borsot, őrölt fűszerköményt mozsárban finomra porítunk, és összekavarjuk. Ezek után szórjuk az ételbe a sáfrányos szeklicét. A petrezselymes gombát főzés vége felé keverjük bele, és készre főzzük.
- Utolsó percekben öntjük bele a tejszínt, és lassan keverjük. Amint besűrűsödik, kész is az étel.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5014
- Feltöltés dátuma: 2016. március 12.
Ajánló
Köretnek zöldséges rizst és főtt tésztát javaslok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hétköznaponként nem sok idő jut főzőcskézni, de hétvégén igencsak lehetőségem adódik rá. Nem mellesleg, szerettem volna meglepni páromat valami finomsággal. Szóval kinyitottam a hűtő és spájz ajtaját, és felmértem lehetőségeimet, mivel semmi ötletem nem volt.