r
Nosalty Logó

Tepsis édesburgonya

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
LGabesz
Tepsis édesburgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2327 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1974.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1422 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    16773 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 1163 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.6 g

Zsír

  • Összesen
    89 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3948.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    615 mg
  • Foszfor
    1893 mg
  • Nátrium
    830 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    860.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2845 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    33547 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 2327 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1770 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    136 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Veszünk 3 nagyobb szem édesburgonyát, meghámozzuk, felkockázzuk.
  2. A sütő saját tepsijébe rakunk mindent (ez mindenkinél ugyanakkora). Beleszórjuk a krumplit, előveszünk egy zacskó mirelit zöldségkeveréket. (Ebből mindenki másmilyent szeret. Olyat rakjunk bele, amilyet szeretünk, tavaszi, ínyenc, thai, mexikói, stb. Rengeteg félét lehet kapni. És a mennyiség sincs semmiből se kőbe vésve, mert mindenki abból rakhat bele többet, amit jobban szeret.) A krumplihoz szórunk kb. fél kg mirelit zöldségkeveréket. (Volt benne karfiol, brokkoli, sárgarépa és "citromsárgarépa".)
  3. Rakunk rá 6-7 gerezd fokhagymát, amit előtte késsel kicsit összenyomkodunk.
  4. Felkockázunk fél kg pulykacombot, egy tálba tesszük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint mehet rá más fűszer is), összeforgatjuk alaposan, majd ezt is a tepsibe szórjuk. (De lehet sertéshúst is rákockázni.)
  5. Rászórunk még egy kis marék mogyorót, tört mandulát és kesudiót. Egyenletesen elegyengetjük, majd a 200-220 celsiusra előmelegített sütőbe tesszük. (Nálam kb. 45 perc alatt sült meg, de ahány sütő, annyiféle. Szerencsére szemre tökéletesen lehet látni, hogy mikor van kész, amikor már a krumpli is megpirult, és a husi is készre sült.)
  6. Az idő kb. 2/3-ánál felszeletelünk egy paradicsomot és egy vöröshagymát, és rárakjuk, hogy egyszerre készüljenek el. Ha túl korán rakjuk rá a parit és a hagymát, szénné ég a végére :) (Én amikor kiszedtem tányérra, szórtam rá sajtot is. Mindez 2-3 embernek elegendő finomság.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 196
  • Össznézettség: 63516
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
LGabesz 1 recept

Nálam úgy indult, hogy vettem 3 nagyobb szem édesburgonyát, gondoltam megsütöm, és ennyi. Meghámoztam, felkockáztam, és akkor jöttek az ötletek. A recept rengeteg szabadságot ad, mert mindenki ízlése szerint készítheti el, és rakhat hozzá még egyéb hozzávalókat is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...