r
Nosalty Logó

Húsleves pulykahússal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Húsleves pulykahússal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

606
Kalória
70.9g
Fehérje
32.1g
Szénhidrátok
21.1g
Zsír
1160.8g
Víz
234.7g
Koleszterin
9g
Rost
10.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    817 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1160.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1938 micro
  • β-karotin
    4704 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    283.5 g

Zsír

  • Összesen
    84.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6810.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    3267 mg
  • Nátrium
    1826 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    4643.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1918 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    7754 micro
  • β-karotin
    18817 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 2428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 42 kcal

Elkészítés

  1. A pulykahúst (egész combot vagy a két szárnyat) megtisztítjuk, és a bőre nagyját leszedjük (így is marad elég zsiradék, de legfőképp a toll tokok miatt kell tisztítani). A vöröshagyma végét én leszoktam vágni, de héjastul rakjuk a levesbe. Hideg vízzel felöntjük, és lassú tűzön főzzük gyöngyöző forrással, hogy ne legyen zavaros (fedőt nem használunk!). Majd a zellergumót megpucoljuk, kettévágva belerakjuk.
  2. Tovább főzzük.A tetején képződött habot folyamatosan leszedjük kanállal!
  3. Utána mehet bele a fokhagyma egészben, a megpucolt és kettévágott karalábé, majd a négybe vágott fehérrépa. Főzzük.
  4. Belerakjuk a négybe vágott sárgarépát és a megmosott petrezselyem szálakat (egészben). Ízlés szerint sózzuk, és rakunk bele egész fekete borsot.
  5. Kis idő elteltével belerakjuk a pulyka medaliont (ennek nem kell sok idő, mert csak hús). Készre főzzük lassú lángon.
  6. Ha a hús is készre főtt, a levest leszűrjük, a tetejéről kezdjük.A zöldségeket kiszedjük, és felkockázva tálaljuk. A húst szeletelve. Levesbetétnek cérnametéltet szoktam főzni hozzá külön, forró sósvízben. Amit nem szabad a húslevessel csinálni, az a folyadék pótlása! Tilos utólag vízzel felönteni! És állandóan kavargatni sem szabad!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 160 perc

A húsleves a családban örökzöld sláger! Az első ételek közt volt, amit Anyukámtól megtanultam.:) Ő pedig a Nagyitól tanulta... Kell ennél jobb hagyomány?:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!