Húsleves pulykahússal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
350g pulykacomb418 kcal
-
43g pulykahús49 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
63g sárgarépa23 kcal
-
50g fehérrépa32 kcal
-
90g karalábé18 kcal
-
125g zeller45 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
625g víz0 kcal
Összesen
606
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1400g pulykacomb1673 kcal
-
170g pulykahús196 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
200g fehérrépa128 kcal
-
360g karalábé72 kcal
-
500g zeller181 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
2500g víz0 kcal
Összesen
2428
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
24.7g pulykacomb30 kcal
-
3g pulykahús3 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
4.4g sárgarépa2 kcal
-
3.5g fehérrépa2 kcal
-
6.4g karalábé1 kcal
-
8.8g zeller3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g tv-paprika0 kcal
-
44.2g víz0 kcal
Összesen
42
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 70.9 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1702.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 817 mg
-
Nátrium 456 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1160.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 479 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 1938 micro
-
β-karotin 4704 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
606
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 283.5 g
Zsír
-
Összesen 84.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 939 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6810.5 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 355 mg
-
Kálcium 732 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 554 mg
-
Foszfor 3267 mg
-
Nátrium 1826 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.4 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 4643.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1918 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 325 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 300 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 404 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 7754 micro
-
β-karotin 18817 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1027 micro
Összesen
2428
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 137 micro
-
β-karotin 333 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
42
kcal
Hozzávalók
-
17 dkg vöröshagyma
-
25 dkg sárgarépa
-
20 dkg fehérrépa
-
2 kis db karalábé
-
1 nagy db zeller
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 szál petrezselyem
-
10 szem fekete bors
-
só ízlés szerint
-
2.5 l víz
Elkészítés
- A pulykahúst (egész combot vagy a két szárnyat) megtisztítjuk, és a bőre nagyját leszedjük (így is marad elég zsiradék, de legfőképp a toll tokok miatt kell tisztítani). A vöröshagyma végét én leszoktam vágni, de héjastul rakjuk a levesbe. Hideg vízzel felöntjük, és lassú tűzön főzzük gyöngyöző forrással, hogy ne legyen zavaros (fedőt nem használunk!). Majd a zellergumót megpucoljuk, kettévágva belerakjuk.
- Tovább főzzük.A tetején képződött habot folyamatosan leszedjük kanállal!
- Utána mehet bele a fokhagyma egészben, a megpucolt és kettévágott karalábé, majd a négybe vágott fehérrépa. Főzzük.
- Belerakjuk a négybe vágott sárgarépát és a megmosott petrezselyem szálakat (egészben). Ízlés szerint sózzuk, és rakunk bele egész fekete borsot.
- Kis idő elteltével belerakjuk a pulyka medaliont (ennek nem kell sok idő, mert csak hús). Készre főzzük lassú lángon.
- Ha a hús is készre főtt, a levest leszűrjük, a tetejéről kezdjük.A zöldségeket kiszedjük, és felkockázva tálaljuk. A húst szeletelve. Levesbetétnek cérnametéltet szoktam főzni hozzá külön, forró sósvízben. Amit nem szabad a húslevessel csinálni, az a folyadék pótlása! Tilos utólag vízzel felönteni! És állandóan kavargatni sem szabad!
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 19913
- Feltöltés dátuma: 2012. december 18.
Ajánló
Ajánlom a hideg téli estebédeken, ünnepi alkalmakra, vasárnapi ebéd mellé. :) Ha én meg vagyok fázva, az első dolgom például, hogy készítek egy jó húslevest sok zöldséggel. Pillanatok alatt helyrepofozza az immunrendszert!:D
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A húsleves a családban örökzöld sláger! Az első ételek közt volt, amit Anyukámtól megtanultam.:) Ő pedig a Nagyitól tanulta... Kell ennél jobb hagyomány?:)