Fokhagymás pulykaszárny
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
771
kcal
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
3082
kcal
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.5 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 335 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4027.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 958 mg
-
Nátrium 2723 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 378.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 302 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
771
kcal
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 454.1 g
Zsír
-
Összesen 123.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1340 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16109.3 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 454 mg
-
Kálcium 315 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 556 mg
-
Foszfor 3831 mg
-
Nátrium 10893 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 1515.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 160 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 162 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 1209 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
3082
kcal
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 757.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 512 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szárnyakat alaposan megmossuk.
- A forgónál ketté vágjuk és a csont irányában is bevágjuk néhány helyen.
- A zúzott fokhagymát és a fűszereket összekeverjük az olívaolajjal.
- Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a húsokat úgy hogy a bevágásokba is kerüljön.
- Bőrös oldalával lefelé tepsibe rakjuk.
- 180 fokos sütőbe tesszük.
- Kb. 90 perc sütés után megfordítjuk,és a bőrös oldalát még 30 percig pirítjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 299
- Tegnapi nézettség: 99
- 7 napos nézettség: 626
- Össznézettség: 155779
- Feltöltés dátuma: 2011. április 11.
Ajánló
Burgonyapürével, rizzsel, salátával tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A pulyka nagyon egészséges és ízletes husi ezért alkalmanként nekünk is terítékre kerül.Mivel nem akartam most sok időt a konyhában tölteni ezért ez volt a legpraktikusabb megoldás.Egyszerű mint az egyszeregy.....