Tárkonyos palócleves pulykából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
63g pulykahús72 kcal
-
63g zöldbab17 kcal
-
63g burgonya36 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2g sertészsír17 kcal
-
1 kcal
-
0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0g tárkony1 kcal
-
1g tárkonyecet0 kcal
-
22g tejföl43 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
11g rétesliszt41 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
259
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g pulykahús575 kcal
-
500g zöldbab136 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
11 kcal
-
0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
5g tárkonyecet1 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
90g rétesliszt328 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3000g víz0 kcal
Összesen
2083
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
10g pulykahús11 kcal
-
10g zöldbab3 kcal
-
10g burgonya6 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.3g sertészsír3 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0.1g tárkonyecet0 kcal
-
3.5g tejföl7 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
1.8g rétesliszt7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
59.8g víz0 kcal
Összesen
42
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.9 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 545.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 345 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 516 micro
Összesen
259
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 159.2 g
Zsír
-
Összesen 70.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 813 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4133.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 672 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 442 mg
-
Foszfor 1829 mg
-
Nátrium 962 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 202.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 4364.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 676 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 135 micro
-
K vitamin: 204 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 759 mg
-
Retinol - A vitamin: 412 micro
-
α-karotin 327 micro
-
β-karotin 2763 micro
-
β-crypt 258 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4125 micro
Összesen
2083
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
42
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg pulykahús
-
50 dkg zöldbab
-
50 dkg burgonya
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 púpozott ek finomliszt
-
1 ek tárkony
-
1 ek tárkonyecet
-
5 db babérlevél
-
2 db tojás
-
6 evőkanál rétesliszt
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2 ek ételízesítő
-
3 l víz
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. A kisebb kockára vágott húst a hagymával elkeverjük, és fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk finomliszttel, 1-2 percig kevergetve pirítjuk.
- Félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a babérlevelet, a házi ételízesítőt, a kockára vágott burgonyát, a 2-3 centisre darabolt zöldbabot, és 3 liter vízben megfőzzük.
- A réteslisztből, tojásból, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrunk, és a forrásban lévő levesbe csipkedjük.
- A tejfölt, a tárkonyt és az ecetet összekeverjük, adunk hozzá a forró levesből, simára keverjük, és visszaöntjük a levesbe. Elkeverjük, megforraljuk, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 373
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 45
- Össznézettség: 56095
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
A klasszikus palócleves bárányhússal készül. Én most kihasználva a gasztronómia szabadságát, szakítok a hagyományokkal, és pulykacombból csináltam. Így is egy ízletes és laktató leves kerekedett ki belőle. Csak ajánlani tudom.