Fokhagymás sült pulykaapróhús
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
A pulykahúshoz
-
4g olívaolaj35 kcal
-
167g pulykahús192 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
33g tv-paprika5 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
A körethez
-
33g rizs119 kcal
-
167g burgonya96 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
80g paradicsom14 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
7g salátalevél1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
A pulykahúshoz
-
24g olívaolaj212 kcal
-
1000g pulykahús1150 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
A körethez
-
200g rizs716 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
480g paradicsom86 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
42g salátalevél5 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
A pulykahúshoz
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
25.6g pulykahús29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
5.1g tv-paprika1 kcal
-
5.1g paradicsom1 kcal
A körethez
-
5.1g rizs18 kcal
-
25.6g burgonya15 kcal
-
6.5g napraforgó olaj58 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
12.3g paradicsom2 kcal
-
7.7g paprika1 kcal
-
1.1g salátalevél0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 44.7 g
Zsír
-
Összesen 50.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 920.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 477 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 434.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 129 micro
-
β-karotin 842 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 2916 micro
-
Lut-zea 527 micro
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 268.2 g
Zsír
-
Összesen 302.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 101 g
-
Koleszterin 670 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5524.4 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 263 mg
-
Kálcium 415 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 635 mg
-
Foszfor 2861 mg
-
Nátrium 1289 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 360.1 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 2606.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 544 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 115 mg
-
C vitamin: 599 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 270 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 104 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 859 micro
-
Kolin: 780 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 773 micro
-
β-karotin 5054 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 17496 micro
-
Lut-zea 3159 micro
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 447 micro
-
Lut-zea 81 micro
Hozzávalók
A pulykahúshoz
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
3 teáskanál pizza fűszerkeverék
A körethez
-
1 bögre rizs
-
1 kg burgonya
-
3 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
-
6 kis db paradicsom
-
3 közepes db paprika
-
6 közepes db salátalevél
-
6 szál petrezselyem
Elkészítés
A pulykahúshoz
- Egy tálba az apróra vágott pulykahúst (így lehet kapni, de aki szeretné, még vághat rajta) a fűszerekkel, a hagymákkal jól átkeverjük.
- Beletesszük egy jénaiba, belerakjuk a paradicsomot és a paprikát, a jénai fedelét rátesszük.
- A sütő középső rácsán 60-70 percig sütjük kb. 160 fokon.
- A burgonyát hasábokra vágjuk (tetszőleges mennyiség), bő forró olajban kisütjük aranybarnára.
- Szintén jénaiban kevés olajon a mosott rizst dupla vízzel felengedve, ízesítve, 45 percig pároljuk, 10 percig pihentetjük a kikapcsolt sütőben még.
- Tálalhatjuk, díszítve a paradicsommal, salátával, petrezselyemmel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 9 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 19598
- Feltöltés dátuma: 2011. június 25.
Ajánló
Sült burgonyával vagy párolt rizzsel valami felséges, és ha nyáron készítjük, az édes uborkasalátával vagy fonnyasztott fejes salátával is isteni fogás. Finom bor illik mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A nagymamám készített kevés zsíron sült húst,(néha kevés 3-5 dkg füstölt szalonna volt pörcre sütve alatta), vöröshagymával és rengeteg fokhagymával. Igaz, az sertés volt, de mindent úgy csináltam, ahogy ő anno, (igaz, csak majorannát tett bele, nem pizzafűszert), csak a friss paradicsom és paprika maradt még készítéskor el, most már az is van, azzal jobb is lesz, aki teheti készítse frissel, és a hús nekünk pulyka, de ezzel is nagyon finom. A nagyim mindig tett bele jó sok fokhagymagerezdet is, ami nem volt megpucolva, és mire a hús kész lett, csak úgy kicsúszott a burokból a fokhagyma, és olyan édes volt, hmm...