r
Nosalty Logó

Tárkonyos pulykaraguleves ahogy Kristálykonyha készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kristálykonyha
Tárkonyos pulykaraguleves ahogy Kristálykonyha készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3029 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1215 micro
Összesen 302 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    270.6 g

Zsír

  • Összesen
    125.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    854 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7196.1 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    660 mg
  • Foszfor
    3607 mg
  • Nátrium
    1526 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    5395.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3397 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    699 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    12473 micro
  • β-karotin
    31572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    12146 micro
Összesen 3029 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    196 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kókuszzsíron üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát. Közben a húst megmossuk, és nagyobb kockára vágjuk. Rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A zellert és a fehérrépát nagyobb darabokra, a sárgarépát és a gombát kockára vágjuk. Aki szereti a zellert és a fehérrépát, az vágja szintén kockára. A felaprított zöldségeket és a zöldborsót hozzátesszük a húshoz, sózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk a tárkonyt, és együtt pirítjuk őket 15 percig. Gyakran keverjük meg!
  3. Rádobjuk a citrom héjat, és a vízből annyit öntünk rá, hogy épp ellepje, főzzük fedő alatt. Azért nem tesszük rá az összes vizet, hogy ne vízízű legyen, így kevesebb vízben kifő az íze, és csak apránként töltjük a többit, attól függően, mennyire sűrű vagy híg levest szeretnénk.
  4. Ha a hús és a zöldségek megfőttek, kevés vízzel kikeverjük a lisztet, hozzáadjuk a tejszínt, és behabarjuk a levest. Ezt úgy csináljuk, hogy a forrásban lévő leves levéből rámerünk a tejszínes habarásra, majd az egészet visszatöltjük a levesbe. Pár percig forraljuk, és kész is.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10088
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kristálykonyha 6 recept

A legfinomabb leves. Sűrű, laktató, pikáns.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...