Tárkonyos nyúlragu leves cipóban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
100g nyúlhús136 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
17g gomba4 kcal
-
42g zöldborsó34 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
23 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
417g víz0 kcal
Összesen
534
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
600g nyúlhús816 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
324g zsemle885 kcal
-
2500g víz0 kcal
Összesen
3197
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
11.7g nyúlhús16 kcal
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
3.1g sárgarépa1 kcal
-
5.2g fehérrépa3 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
3.5g karalábé1 kcal
-
3.1g zeller1 kcal
-
1.9g gomba0 kcal
-
4.9g zöldborsó4 kcal
-
3.3g citrom1 kcal
-
3.9g főzőtejszín5 kcal
-
0.3g mangalica zsír3 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
6.3g zsemle17 kcal
-
48.5g víz0 kcal
Összesen
62
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 31.1 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1244.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 418 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 710 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 336 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 834 micro
-
β-karotin 2558 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1548 micro
Összesen
534
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 186.5 g
Zsír
-
Összesen 136.2 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 534 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7467.9 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 287 mg
-
Kálcium 1354 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 550 mg
-
Foszfor 2708 mg
-
Nátrium 2506 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 316.4 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 4260.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2013 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 360 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 942 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 744 micro
-
Kolin: 264 mg
-
Retinol - A vitamin: 526 micro
-
α-karotin 5005 micro
-
β-karotin 15351 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 9291 micro
Összesen
3197
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 97 micro
-
β-karotin 298 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 db sárgarépa
-
3 db fehérrépa
-
1 csokor petrezselyem
-
1 kis db karalábé
-
1 kis db zeller
-
10 dkg gomba
-
25 dkg zöldborsó
-
1 db citrom
-
2 dl főzőtejszín
-
1 ek mangalica zsír
-
5 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
tárkony ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
-
2.5 l víz
Elkészítés
- A nyúlhúst kisebb kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát zsíron aranysárgára pirítjuk, majd rátesszük a húst, pár percig együtt pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, megkeverjük. Felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, sózzuk, fűszerezzük.
- A megtisztított zöldségeket apróra vágjuk, vajon pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, zöldborsót, apróra vágott petrezselyemzöldet, átforgatjuk. Mikor a hús félig megfőtt, mehetnek bele a zöldségek. Tárkonnyal megszórjuk, néhány citromszeletet adunk hozzá, készre főzzük, vajas galuskát szaggatunk bele. Végül a tejszínnel besűrítjük.
- Az erre a célra készült cipók tetejét levágjuk, belsejüket óvatosan kivájjuk, és az így készült "tányérokat" 5 percre forró sütőbe tesszük, majd ebben tálaljuk a levest.
- Elkészítettem: 11 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 13501
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 04.
Ajánló
A forró levest cipóban tálaltam. Jó étvágyat kívánok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
Nagyon szeretjük a nyulat. Néha-néha hozzájutok egyhez. Ebből a példányból, a combok kivételével ragu lett.