r
Nosalty Logó

Tárkonyos nyúlragu leves cipóban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsisef
Tárkonyos nyúlragu leves cipóban
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

534
Kalória
31.1g
Fehérje
52.7g
Szénhidrátok
22.7g
Zsír
710g
Víz
89g
Koleszterin
9.4g
Rost
9.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1244.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    710 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    834 micro
  • β-karotin
    2558 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 534 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    186.5 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7467.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    1354 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    2708 mg
  • Nátrium
    2506 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    4260.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2013 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    942 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    5005 micro
  • β-karotin
    15351 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    9291 micro
Összesen 3197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

  1. A nyúlhúst kisebb kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát zsíron aranysárgára pirítjuk, majd rátesszük a húst, pár percig együtt pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, megkeverjük. Felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, sózzuk, fűszerezzük.
  2. A megtisztított zöldségeket apróra vágjuk, vajon pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, zöldborsót, apróra vágott petrezselyemzöldet, átforgatjuk. Mikor a hús félig megfőtt, mehetnek bele a zöldségek. Tárkonnyal megszórjuk, néhány citromszeletet adunk hozzá, készre főzzük, vajas galuskát szaggatunk bele. Végül a tejszínnel besűrítjük.
  3. Az erre a célra készült cipók tetejét levágjuk, belsejüket óvatosan kivájjuk, és az így készült "tányérokat" 5 percre forró sütőbe tesszük, majd ebben tálaljuk a levest.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Nagyon szeretjük a nyulat. Néha-néha hozzájutok egyhez. Ebből a példányból, a combok kivételével ragu lett.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Klasszikus Tafelspitz? – 5 étterem, ahol kiváló, nosztalgikus tányérhúst ehetünk

Számomra tulajdonképpen érthetetlen, miért nincs minden étteremben étlapon a Tafelspitz, ahol van marhából készült húsleves - az mindenesetre örömteli hír, hogy egyre több helyen bukkan fel sokak kedvence, a tányérhús. A lassan főtt marhahús, zöldségekkel, almás tormamártással vagy másféle szószokkal a Monarchia gasztronómiájának egyik gyöngyszeme, mi pedig most öt olyan helyet mutatunk, ahol különlegesen jól csinálják.

Top Receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!