r
Nosalty Logó

Tárkonyos nyúlragu leves cipóban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsisef
Tárkonyos nyúlragu leves cipóban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1244.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    710 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    834 micro
  • β-karotin
    2558 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 534 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    186.5 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7467.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    1354 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    2708 mg
  • Nátrium
    2506 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    4260.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2013 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    942 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    5005 micro
  • β-karotin
    15351 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    9291 micro
Összesen 3197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyúlhúst kisebb kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát zsíron aranysárgára pirítjuk, majd rátesszük a húst, pár percig együtt pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, megkeverjük. Felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, sózzuk, fűszerezzük.
  2. A megtisztított zöldségeket apróra vágjuk, vajon pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, zöldborsót, apróra vágott petrezselyemzöldet, átforgatjuk. Mikor a hús félig megfőtt, mehetnek bele a zöldségek. Tárkonnyal megszórjuk, néhány citromszeletet adunk hozzá, készre főzzük, vajas galuskát szaggatunk bele. Végül a tejszínnel besűrítjük.
  3. Az erre a célra készült cipók tetejét levágjuk, belsejüket óvatosan kivájjuk, és az így készült "tányérokat" 5 percre forró sütőbe tesszük, majd ebben tálaljuk a levest.
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13485
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 04.

Ajánló

A forró levest cipóban tálaltam. Jó étvágyat kívánok.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Nagyon szeretjük a nyulat. Néha-néha hozzájutok egyhez. Ebből a példányból, a combok kivételével ragu lett.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...