Tárkonyos csirkeragu leves Sylviától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
71 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
468
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
40g leveskocka134 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
1870
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
10.9g csirkemellfilé13 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
5.8g sárgarépa2 kcal
-
4.3g fehérrépa3 kcal
-
4.3g karalábé1 kcal
-
3.9g zeller1 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
4.8g zöldborsó4 kcal
-
4.8g gomba1 kcal
-
4.8g főzőtejszín6 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
1g leveskocka3 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
48.3g víz0 kcal
Összesen
43
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 34.8 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2552.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 509 mg
-
Nátrium 1726 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 895.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 572 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 1867 micro
-
β-karotin 5236 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2004 micro
Összesen
468
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 139.3 g
Zsír
-
Összesen 79.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 399 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10211.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 685 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 417 mg
-
Foszfor 2035 mg
-
Nátrium 6904 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.9 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 3583.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2286 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 300 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 912 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 491 micro
-
Kolin: 564 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 7469 micro
-
β-karotin 20945 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 8018 micro
Összesen
1870
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 180 micro
-
β-karotin 506 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
43
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkemellfilé
-
4 ek napraforgó olaj
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db karalábé
-
1 kis db zeller
-
1 nagy db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
20 dkg zöldborsó
-
20 dkg gomba
-
2 dl főzőtejszín
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 csokor petrezselyem
-
tárkony ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 l víz
Elkészítés
- A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén. A zöldségeket tetszőlegesen aprítjuk.
- Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a répákat, karalábét és a zellert. A hússal együtt 5-10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket is (tárkony,só, bors, ételízesítő és a felaprított fokhagyma). Majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni. (Kb. 2-3 liter.)
- Beletesszük a leveskockákat, és felforraljuk, majd fedő alatt takarék lángon félpuhára főzzük. Ekkor adjuk hozzá a zöldborsót és a gombát. Addig főzzük, míg minden megpuhul.
- Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál forró levest, hozzáadjuk az 1 ek. lisztet, és simára keverjük, majd a forrásban levő leveshez adjuk.
- Amikor elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott friss petrezselyemzöldet és a friss citrom levét (ajánlatos kóstolgatni, inkább kevesebb citromot adni hozzá, amit tálaláskor ízlés szerint pótolhatunk).
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 350
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 21535
- Feltöltés dátuma: 2014. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Régen, mindig étteremben ettem, akkoriban tárkonyos borjúragu levest. Ma is ha kapok szép borjú húst, szívesen készítem belőle, de csirkéből is ízletes!