r
Nosalty Logó

Tárkonyos bárányraguleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Tárkonyos bárányraguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1528.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    1163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    165.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9170.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    6980 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    966.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1708 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14598 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3710 micro
Összesen 2271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket és a húst megtisztítjuk, egyenlő nagyságú kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy lábasban olajat hevítünk, majd a póréhagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és a fokhagymát, majd fehéredésig pirítjuk.
  3. Jöhet egymás után a kétféle répa, karalábé, gomba és egy kevés alaplé. Fedő alatt pároljuk.
  4. Liszt segítségével sűrítjük a ragualapunkat.
  5. Fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel, majd az alaplével felöntjük az egészet. Hozzáadjuk a citromlevet, és fedő alatt főzzük, amíg a zöldségek és hús meg nem puhul.
  6. A főzés vége felé, amikor már megpuhultak a zöldségek és a hús is, a tejszínbe egy-két merőkanálnyi levest keverünk. Ezt a tejszínes folyadékot sűrű kavarás mellett visszaöntjük a levesbe.
  7. A levest megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, keverünk rajta egyet, és tálalhatjuk is!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 32544
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi ünnepi fogás, tökéletes húsvéti előétel sok tárkonnyal és omlós báránnyal!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...