r
Nosalty Logó

Tarkabableves füstölt oldalassal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
én kicsi konyhám
Tarkabableves füstölt oldalassal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1032 micro
  • β-karotin
    2845 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.2 g

Zsír

  • Összesen
    236.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5602.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1203 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    746 mg
  • Foszfor
    2322 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2582 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1924 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    692 micro
  • K vitamin:
    844 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1200 micro
  • Kolin:
    697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    17073 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2977 micro
Összesen 3850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este külön-külön tálban langyos vízbe áztatjuk a babot és a bordákra vágott oldalast.
  2. Másnap feltesszük főni az oldalas darabokat annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a babot és a babérlevelet. Ízesítjük borssal.
  3. Megtisztítjuk a zöldségeket, a répát, petrezselyemgyökeret karikára, a zellert kis kockára vágjuk. Finomra vágjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet és a zellerzöldet.
  4. Amikor a bab is félig puhára főtt, a leveshez adjuk a répát, petrezselyemgyökeret, zellert. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.
  5. A lisztet az olajon kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, 2 percig tovább pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és meghintjük a fűszerpaprikával. 2-3 dl hideg vízzel -apránként adagolva- simára keverjük a rántást, és a levesbe öntjük.
  6. Ha a zöldségek is megpuhultak, a tejfölt simára keverjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a zellerzöldet és a fokhagymát. A leves levéből merőkanállal szedünk a tejfölhöz, 4-szer, 5-ször úgy, hogy mindig elkeverjük benne a lét. Amikor már langyos a tejfölös keverék, ezt is hozzáadjuk a leveshez, további 3 percet forraljuk. Eltávolítjuk a babérlevelet. Csak kóstolás után sózzuk, mert az oldalas eredendően sós.
  7. Ha még tartalmasabb levest szeretnénk, akkor galuskát, vagy csipetkét is főzhetünk bele, ezt a tejföl előtt kell beleszaggatni, akkor, amikor a zöldségek még nem főttek teljesen meg. Ha tudjuk előre, hogy nem fog egyszerre elfogyni a bableves, akkor ne főzzük bele a tésztát, hanem főzzük meg külön és tálalásnál adagoljuk, különben felszívja a levet és romlandóbb is.
  8. Tálalásnál adhatunk még hozzá tejfölt és hegyes erős zöldpaprikát karikára vágva. Aki szereti, ízlés szerint savanyíthatja kevés ecettel.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 85
  • Össznézettség: 40078
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tarkabableves füstölt oldalassal
én kicsi konyhám 13 recept

Nálunk vannak téli és nyári ételek. Ezt a levest el nem tudnám képzelni nyáron. Általában akkor készítem, amikor valamilyen kelt tésztás süti a második fogás. Fánk, lekváros bukta, stb. Nna ez nem kímélő!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...