Tarkabableves füstölt oldalassal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
én kicsi konyhám
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
133g füstölt oldalas351 kcal
-
42g fejtett bab139 kcal
-
25g fehérrépa16 kcal
-
33g sárgarépa12 kcal
-
17g zeller6 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
24 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
642
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
800g füstölt oldalas2105 kcal
-
250g fejtett bab833 kcal
-
150g fehérrépa96 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
100g zeller36 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
3850
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
23.6g füstölt oldalas62 kcal
-
7.4g fejtett bab25 kcal
-
4.4g fehérrépa3 kcal
-
5.9g sárgarépa2 kcal
-
2.9g zeller1 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
5.9g tejföl12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
44.2g víz0 kcal
Összesen
113
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.9 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 933.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 430.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 1032 micro
-
β-karotin 2845 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 496 micro
Összesen
642
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 191.2 g
Zsír
-
Összesen 236.5 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 726 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5602.5 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 1203 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 746 mg
-
Foszfor 2322 mg
-
Nátrium 1030 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 243.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 2582 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1924 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 692 micro
-
K vitamin: 844 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1200 micro
-
Kolin: 697 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 6189 micro
-
β-karotin 17073 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 2977 micro
Összesen
3850
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 183 micro
-
β-karotin 504 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
-
800 g füstölt oldalas
-
250 g fejtett bab
-
150 g fehérrépa
-
200 g sárgarépa
-
100 g zeller
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
2 ek napraforgó olaj
-
30 g finomliszt
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db zellerlevél
-
2 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1.5 l víz
Elkészítés
- Előző este külön-külön tálban langyos vízbe áztatjuk a babot és a bordákra vágott oldalast.
- Másnap feltesszük főni az oldalas darabokat annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a babot és a babérlevelet. Ízesítjük borssal.
- Megtisztítjuk a zöldségeket, a répát, petrezselyemgyökeret karikára, a zellert kis kockára vágjuk. Finomra vágjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet és a zellerzöldet.
- Amikor a bab is félig puhára főtt, a leveshez adjuk a répát, petrezselyemgyökeret, zellert. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.
- A lisztet az olajon kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, 2 percig tovább pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és meghintjük a fűszerpaprikával. 2-3 dl hideg vízzel -apránként adagolva- simára keverjük a rántást, és a levesbe öntjük.
- Ha a zöldségek is megpuhultak, a tejfölt simára keverjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a zellerzöldet és a fokhagymát. A leves levéből merőkanállal szedünk a tejfölhöz, 4-szer, 5-ször úgy, hogy mindig elkeverjük benne a lét. Amikor már langyos a tejfölös keverék, ezt is hozzáadjuk a leveshez, további 3 percet forraljuk. Eltávolítjuk a babérlevelet. Csak kóstolás után sózzuk, mert az oldalas eredendően sós.
- Ha még tartalmasabb levest szeretnénk, akkor galuskát, vagy csipetkét is főzhetünk bele, ezt a tejföl előtt kell beleszaggatni, akkor, amikor a zöldségek még nem főttek teljesen meg. Ha tudjuk előre, hogy nem fog egyszerre elfogyni a bableves, akkor ne főzzük bele a tésztát, hanem főzzük meg külön és tálalásnál adagoljuk, különben felszívja a levet és romlandóbb is.
- Tálalásnál adhatunk még hozzá tejfölt és hegyes erős zöldpaprikát karikára vágva. Aki szereti, ízlés szerint savanyíthatja kevés ecettel.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 85
- Össznézettség: 40078
- Feltöltés dátuma: 2015. február 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
én kicsi konyhám
13 recept
Nálunk vannak téli és nyári ételek. Ezt a levest el nem tudnám képzelni nyáron. Általában akkor készítem, amikor valamilyen kelt tésztás süti a második fogás. Fánk, lekváros bukta, stb. Nna ez nem kímélő!