Tantanmen
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
9g fokhagyma12 kcal
-
8g gyömbér6 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
150g pak-choi17 kcal
-
100g mungóbabcsíra30 kcal
-
100g tészta371 kcal
-
100g tofu144 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
16g mogyoróvaj96 kcal
-
10g chiliolaj88 kcal
-
3g rizsecet0 kcal
-
5g szezámolaj44 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
250g szójatej135 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g földimogyoró142 kcal
Összesen
1222
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
18g fokhagyma24 kcal
-
15g gyömbér12 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
300g pak-choi34 kcal
-
200g mungóbabcsíra60 kcal
-
200g tészta742 kcal
-
200g tofu288 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
32g mogyoróvaj191 kcal
-
20g chiliolaj177 kcal
-
5g rizsecet1 kcal
-
10g szezámolaj88 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
500g szójatej270 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g földimogyoró284 kcal
Összesen
2444
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0.7g gyömbér1 kcal
-
17.8g újhagyma3 kcal
-
14.5g pak-choi2 kcal
-
9.7g mungóbabcsíra3 kcal
-
9.7g tészta36 kcal
-
9.7g tofu14 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.6g mogyoróvaj9 kcal
-
1g chiliolaj9 kcal
-
0.2g rizsecet0 kcal
-
0.5g szezámolaj4 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
-
24.2g szójatej13 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
2.4g földimogyoró14 kcal
Összesen
120
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 63.5 g
Zsír
-
Összesen 56.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4121.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 1074 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 326 mg
-
Foszfor 924 mg
-
Nátrium 1659 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 673.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 428 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 331 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 629 micro
-
Kolin: 277 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 4211 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1571 micro
Összesen
1222
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 127 g
Zsír
-
Összesen 113.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8243.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 2147 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 651 mg
-
Foszfor 1848 mg
-
Nátrium 3318 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 252.8 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1347.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 856 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 193 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 661 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1259 micro
-
Kolin: 553 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 8421 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3142 micro
Összesen
2444
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 408 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
-
6 gerezd fokhagyma
-
2.5 cm gyömbér
-
4 db újhagyma
-
1 db pak-choi
-
200 g mungóbabcsíra
-
200 g tofu
-
0.5 ek cukor
-
2 ek mogyoróvaj
-
2 ek chiliolaj
-
1 ek rizsecet
-
1 ek szezámolaj
-
2 ek szójaszósz
-
500 ml szójatej
-
1 db leveskocka
Elkészítés
- A fokhagymát és a gyömbért olyan finomra aprítjuk, amennyire csak tudjuk. A zöldhagymát felaprítjuk, de a fehér részt különítsük el a zöldektől. A fehér része a leveshez való főzéshez, a zöld rész a tálaláshoz kell majd.
- Vágjuk félbe vagy negyedbe a pak-choit. A tofuból kinyomkodjuk a felesleges folyadékot, és apró darabokra morzsoljuk. Keverjük össze a cukrot, a szójaszószt és a szezámolajat.
- Wokban vagy serpenyőben közepes lángon felforrósítunk 1 evőkanál chiliolajat, majd beletesszük a tofut. Amikor a tofu félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldhagyma fehér részét, a fokhagymát és a gyömbért. Az egészet kevergetve 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a szószt, és addig főzzük, amíg a tofu felszívja a legtöbb folyadékot. Félretesszük.
- A fűszerpasztához összekeverünk 2 evőkanál mogyoróvajat, 1 evőkanál chiliolajat, 1 evőkanál rizsecetet és 1 evőkanál szójaszószt. Keverjük el a szójatejet 1 csésze vízzel, adjuk hozzá a leveskockát és forraljuk fel lassú tűzön. Nem kell fedő rá. Egy másik edényben felforralunk egy kis vizet. Hozzáadjuk a pak-choit, és körülbelül 5 másodpercig blansírozzuk. Kivesszük a vízből és félretesszük.
- A vízbe dobjuk a mungóbabcsírát és 30 másodpercig főzzük, kivesszük az edényből és félretesszük (ha konzervet használunk, ezt a részt kihagyhatjuk, azt csak le kell csöpögtetni és megmosni picit). A tésztát ugyanebben a vízben megfőzzük. Frissnek 1-2 perc elegendő, fagyasztott vagy szárított esetén kövessük a csomagoláson található utasításokat.
- A fűszerpaszta és a leves felét az egyik tálba, a másik felét a másikba tesszük. Összekeverjük. Egyenlően elosztjuk a tésztát, és próbáljuk szétteríteni, hogy a feltét elférjen a tetején. A tetejére rakjuk a mungóbabcsírát, a pak-choit, az újhagyma zöldjét, a fűszeres tofut, az apróra vágott földimogyorót és a kemény tojást. Ízlés szerint chiliolajat is adhatunk hozzá.
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1445
- Feltöltés dátuma: 2021. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Júlia
207 recept