r
Nosalty Logó

Tantanmen

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Júlia
Tantanmen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4121.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1074 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    1659 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    4211 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 1222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    127 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8243.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    2147 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    651 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    3318 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1347.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    856 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    661 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1259 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    8421 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3142 micro
Összesen 2444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát és a gyömbért olyan finomra aprítjuk, amennyire csak tudjuk. A zöldhagymát felaprítjuk, de a fehér részt különítsük el a zöldektől. A fehér része a leveshez való főzéshez, a zöld rész a tálaláshoz kell majd.
  2. Vágjuk félbe vagy negyedbe a pak-choit. A tofuból kinyomkodjuk a felesleges folyadékot, és apró darabokra morzsoljuk. Keverjük össze a cukrot, a szójaszószt és a szezámolajat.
  3. Wokban vagy serpenyőben közepes lángon felforrósítunk 1 evőkanál chiliolajat, majd beletesszük a tofut. Amikor a tofu félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldhagyma fehér részét, a fokhagymát és a gyömbért. Az egészet kevergetve 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a szószt, és addig főzzük, amíg a tofu felszívja a legtöbb folyadékot. Félretesszük.
  4. A fűszerpasztához összekeverünk 2 evőkanál mogyoróvajat, 1 evőkanál chiliolajat, 1 evőkanál rizsecetet és 1 evőkanál szójaszószt. Keverjük el a szójatejet 1 csésze vízzel, adjuk hozzá a leveskockát és forraljuk fel lassú tűzön. Nem kell fedő rá. Egy másik edényben felforralunk egy kis vizet. Hozzáadjuk a pak-choit, és körülbelül 5 másodpercig blansírozzuk. Kivesszük a vízből és félretesszük.
  5. A vízbe dobjuk a mungóbabcsírát és 30 másodpercig főzzük, kivesszük az edényből és félretesszük (ha konzervet használunk, ezt a részt kihagyhatjuk, azt csak le kell csöpögtetni és megmosni picit). A tésztát ugyanebben a vízben megfőzzük. Frissnek 1-2 perc elegendő, fagyasztott vagy szárított esetén kövessük a csomagoláson található utasításokat.
  6. A fűszerpaszta és a leves felét az egyik tálba, a másik felét a másikba tesszük. Összekeverjük. Egyenlően elosztjuk a tésztát, és próbáljuk szétteríteni, hogy a feltét elférjen a tetején. A tetejére rakjuk a mungóbabcsírát, a pak-choit, az újhagyma zöldjét, a fűszeres tofut, az apróra vágott földimogyorót és a kemény tojást. Ízlés szerint chiliolajat is adhatunk hozzá.
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 1421
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...