r
Nosalty Logó

Tagliatelle színes zöldségvariációkkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nánásiné Lehner Mónika
Tagliatelle színes zöldségvariációkkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Sajtos-tejszínes céklaszósz

A háromzöldséges szósz:

Sajtos sültpaprika-szósz:

Összesen 949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Sajtos-tejszínes céklaszósz

A háromzöldséges szósz:

Sajtos sültpaprika-szósz:

Összesen 3792 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Sajtos-tejszínes céklaszósz

A háromzöldséges szósz:

Sajtos sültpaprika-szósz:

Összesen 110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1902.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    536 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    2664 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2736 micro
Összesen 949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123.3 g

Zsír

  • Összesen
    124.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7611.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    1031 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    629 mg
  • Foszfor
    2108 mg
  • Nátrium
    3426 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.8 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    2236.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1409 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    853 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2143 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    215 micro
  • β-karotin
    10657 micro
  • β-crypt
    1929 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10946 micro
Összesen 3792 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Tészta

Sajtos-tejszínes céklaszósz

A háromzöldséges szósz:

Sajtos sültpaprika-szósz:

Elkészítés

Tészta

  1. A tagliatellét kifőzzük sós, vízben, melyhez adunk pár csepp napraforgóolajat, hogy ne ragadjon össze a tészta.

Sajtos-tejszínes céklaszósz

  1. Meghámozzuk és megmossuk a nyers céklákat, felkockázzuk és feltesszük a napraforgóolajban párolódni, ameddig ki nem engedi az íz és színanyagait. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, ízesítjük, kis liszttel meghintjük.
  2. Felengedjük a tagliatelle főzővizével, majd ha a cékla már megpuhult (én szeretem, ha kicsit ress marad), fokhagymával ízesítjük, a tejszínnel felengedjük, és még egyszer felforraljuk.

A háromzöldséges szósz:

  1. A kelbimbót, a zöldbabot és a zöldborsót feltesszük a napraforgóolajba, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Zsírjára sütjük, majd meghintjük a liszttel, és felengedjük a tagliatelle főzővizével. Fokhagymával ízesítjük.
  2. Mikor a zöldségek megpuhultak összefőzzük a krémsajttal és a főzőtejszínnel.

Sajtos sültpaprika-szósz:

  1. Felkarikázzuk az újhagymát, vékony csíkokra felvágjuk a kápia paprikákat, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és az olajon elkezdjük sütni. Sózzuk, borsozzuk. Zsírjára sütjük, meghintjük liszttel és felengedjük a tagliatelle főzővizével. Fokhagymával ízesítjük.
  2. Mikor a zöldségek épp hogy megpuhultak - nem baj, ha roppanós még a paprika - összefőzzük a krémsajttal és a főzőtejszínnel.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1199
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tagliatelle színes zöldségvariációkkal
Nánásiné Lehner Mónika 17 recept

Hozzávalók

Tészta

Sajtos-tejszínes céklaszósz

A háromzöldséges szósz:

Sajtos sültpaprika-szósz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...