r
Nosalty Logó

Tagliatelle színes zöldségvariációkkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nánásiné Lehner Mónika
Tagliatelle színes zöldségvariációkkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Sajtos-tejszínes céklaszósz

A háromzöldséges szósz:

Sajtos sültpaprika-szósz:

Összesen 949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Sajtos-tejszínes céklaszósz

A háromzöldséges szósz:

Sajtos sültpaprika-szósz:

Összesen 3792 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Sajtos-tejszínes céklaszósz

A háromzöldséges szósz:

Sajtos sültpaprika-szósz:

Összesen 110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1902.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    536 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    2664 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2736 micro
Összesen 949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123.3 g

Zsír

  • Összesen
    124.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7611.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    1031 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    629 mg
  • Foszfor
    2108 mg
  • Nátrium
    3426 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.8 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    2236.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1409 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    853 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2143 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    215 micro
  • β-karotin
    10657 micro
  • β-crypt
    1929 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10946 micro
Összesen 3792 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Tészta

Sajtos-tejszínes céklaszósz

A háromzöldséges szósz:

Sajtos sültpaprika-szósz:

Elkészítés

Tészta

  1. A tagliatellét kifőzzük sós, vízben, melyhez adunk pár csepp napraforgóolajat, hogy ne ragadjon össze a tészta.

Sajtos-tejszínes céklaszósz

  1. Meghámozzuk és megmossuk a nyers céklákat, felkockázzuk és feltesszük a napraforgóolajban párolódni, ameddig ki nem engedi az íz és színanyagait. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, ízesítjük, kis liszttel meghintjük.
  2. Felengedjük a tagliatelle főzővizével, majd ha a cékla már megpuhult (én szeretem, ha kicsit ress marad), fokhagymával ízesítjük, a tejszínnel felengedjük, és még egyszer felforraljuk.

A háromzöldséges szósz:

  1. A kelbimbót, a zöldbabot és a zöldborsót feltesszük a napraforgóolajba, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Zsírjára sütjük, majd meghintjük a liszttel, és felengedjük a tagliatelle főzővizével. Fokhagymával ízesítjük.
  2. Mikor a zöldségek megpuhultak összefőzzük a krémsajttal és a főzőtejszínnel.

Sajtos sültpaprika-szósz:

  1. Felkarikázzuk az újhagymát, vékony csíkokra felvágjuk a kápia paprikákat, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és az olajon elkezdjük sütni. Sózzuk, borsozzuk. Zsírjára sütjük, meghintjük liszttel és felengedjük a tagliatelle főzővizével. Fokhagymával ízesítjük.
  2. Mikor a zöldségek épp hogy megpuhultak - nem baj, ha roppanós még a paprika - összefőzzük a krémsajttal és a főzőtejszínnel.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1201
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tagliatelle színes zöldségvariációkkal
Nánásiné Lehner Mónika 17 recept

Hozzávalók

Tészta

Sajtos-tejszínes céklaszósz

A háromzöldséges szósz:

Sajtos sültpaprika-szósz:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...