Tagliatelle rókagombás aszalt paradicsomos raguval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
A ragu
-
94g csirke felsőcomb176 kcal
-
97 kcal
-
38g zöld olajbogyó44 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
135g paradicsom24 kcal
-
6 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
1 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
-
21 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
13g mozzarella37 kcal
A tészta
-
125g tagliatelle464 kcal
Összesen
1064
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
A ragu
-
375g csirke felsőcomb704 kcal
-
150g szárított paradicsom387 kcal
-
150g zöld olajbogyó174 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
540g paradicsom97 kcal
-
24 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
2 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
100g félszáraz fehérbor84 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
A tészta
-
500g tagliatelle1855 kcal
Összesen
4255
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
A ragu
-
11.9g csirke felsőcomb22 kcal
-
4.8g szárított paradicsom12 kcal
-
4.8g zöld olajbogyó6 kcal
-
4.8g gomba1 kcal
-
4.8g sajt17 kcal
-
17.1g paradicsom3 kcal
-
1 kcal
-
3.8g kápia paprika1 kcal
-
0.6g halványító zeller0 kcal
-
7.6g sárgarépa3 kcal
-
14.6g újhagyma3 kcal
-
3.2g félszáraz fehérbor3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.6g mozzarella5 kcal
A tészta
-
15.9g tagliatelle59 kcal
Összesen
137
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 51.8 g
Zsír
-
Összesen 34.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2903 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 520 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 808 mg
-
Nátrium 1223 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 475.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 811 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 368 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 445 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 1998 micro
-
β-karotin 6777 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 24161 micro
-
Lut-zea 2576 micro
Összesen
1064
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 207 g
Zsír
-
Összesen 138.3 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 536 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11612.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 432 mg
-
Kálcium 2079 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 880 mg
-
Foszfor 3234 mg
-
Nátrium 4894 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 552.2 g
-
Cukor 114 mg
-
Élelmi rost 63 mg
VÍZ
-
Összesen 1903.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3245 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 395 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 1472 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1780 micro
-
Kolin: 542 mg
-
Retinol - A vitamin: 630 micro
-
α-karotin 7992 micro
-
β-karotin 27106 micro
-
β-crypt 485 micro
-
Likopin 96644 micro
-
Lut-zea 10304 micro
Összesen
4255
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 253 micro
-
β-karotin 859 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 3064 micro
-
Lut-zea 327 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
A ragu
-
3 db csirke felsőcomb
-
150 g zöld olajbogyó
-
3 nagy db paradicsom
-
1 közepes db kápia paprika
-
0.5 közepes szár halványító zeller
-
3 közepes db sárgarépa
-
5 db újhagyma
-
1 dl félszáraz fehérbor
-
8 levél bazsalikom
-
1 csokor petrezselyem
-
5 dkg mozzarella
A tészta
-
50 dkg tagliatelle
Elkészítés
A ragu
- A csirkecombokat sós vízben előfőzzük, majd kicsontozzuk, vékony csíkokra vágjuk.
- A vékony karikákra vágott sárgarépát, az aszalt paradicsommal együtt, a paradicsom olaján pároljuk. Keveset adunk hozzá az üvegben lévő kapribogyóból is. A leforrázott, héjától megfosztott paradicsomokat szétnyomjuk a serpenyőben, és felöntjük borral.
- 5 perc után hozzáadjuk az előfőzött, felcsíkozott csirkecombokat, a paprikát, a felszeletelt szárzellert, és a karikákra vágott újhagymát, majd a tépkedett rókagombát is. Paradicsompürét, és félbevágott olajbogyót is teszünk hozzá. Sózzuk, borsot őrlünk rá, majd a rusztikusra vágott petrezselyemzöld és a tépkedett bazsalikom levelek is hozzákerülnek.
- A közben forró, sós vízben megfőtt tagliatelle tésztára halmozzuk, és lecsöpögtetett mozarellát morzsolunk rá.
A tészta
- A tagliatelle tésztát forró, sós vízben megfőzzük (al dente).
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2460
- Feltöltés dátuma: 2014. január 13.
Ajánló
Mivel az elkészült étel nagy sikert aratott, nagyobb vendégseregnek is elkészítettem, ezúttal vegetáriánus változatban (vargányával) és a csirkecombbal készített verziót is tálaltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Receptemet egy versenyre készítettem, ahol négy megadott hozzávalóból kellett tésztaételt készíteni. A kötelezők a tagliatelle, a mozarella, a napon szárított paradicsom és az olajbogyó voltak. A többi alapanyagot én gondoltam mellé, és elég sikeres lett a végeredmény.