r
Nosalty Logó

Tagliatelle rókagombás aszalt paradicsomos raguval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tagliatelle rókagombás aszalt paradicsomos raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A ragu

A tészta

Összesen 1064 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A ragu

A tészta

Összesen 4255 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A ragu

A tészta

Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2903 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    1223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    368 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1998 micro
  • β-karotin
    6777 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    24161 micro
  • Lut-zea
    2576 micro
Összesen 1064 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    207 g

Zsír

  • Összesen
    138.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11612.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    432 mg
  • Kálcium
    2079 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    880 mg
  • Foszfor
    3234 mg
  • Nátrium
    4894 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.2 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    1903.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3245 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    395 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    1472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1780 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    7992 micro
  • β-karotin
    27106 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    96644 micro
  • Lut-zea
    10304 micro
Összesen 4255 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    859 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    3064 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A ragu

A tészta

Elkészítés

A ragu

  1. A csirkecombokat sós vízben előfőzzük, majd kicsontozzuk, vékony csíkokra vágjuk.
  2. A vékony karikákra vágott sárgarépát, az aszalt paradicsommal együtt, a paradicsom olaján pároljuk. Keveset adunk hozzá az üvegben lévő kapribogyóból is. A leforrázott, héjától megfosztott paradicsomokat szétnyomjuk a serpenyőben, és felöntjük borral.
  3. 5 perc után hozzáadjuk az előfőzött, felcsíkozott csirkecombokat, a paprikát, a felszeletelt szárzellert, és a karikákra vágott újhagymát, majd a tépkedett rókagombát is. Paradicsompürét, és félbevágott olajbogyót is teszünk hozzá. Sózzuk, borsot őrlünk rá, majd a rusztikusra vágott petrezselyemzöld és a tépkedett bazsalikom levelek is hozzákerülnek.
  4. A közben forró, sós vízben megfőtt tagliatelle tésztára halmozzuk, és lecsöpögtetett mozarellát morzsolunk rá.

A tészta

  1. A tagliatelle tésztát forró, sós vízben megfőzzük (al dente).
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2452
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 13.

Ajánló

Mivel az elkészült étel nagy sikert aratott, nagyobb vendégseregnek is elkészítettem, ezúttal vegetáriánus változatban (vargányával) és a csirkecombbal készített verziót is tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Receptemet egy versenyre készítettem, ahol négy megadott hozzávalóból kellett tésztaételt készíteni. A kötelezők a tagliatelle, a mozarella, a napon szárított paradicsom és az olajbogyó voltak. A többi alapanyagot én gondoltam mellé, és elég sikeres lett a végeredmény.

Hozzávalók

A ragu

A tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...