r
Nosalty Logó

Tagliatelle rókagombás aszalt paradicsomos raguval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tagliatelle rókagombás aszalt paradicsomos raguval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A ragu

A tészta

1064
Kalória
51.8g
Fehérje
138g
Szénhidrátok
34.6g
Zsír
475.8g
Víz
134.1g
Koleszterin
15.8g
Rost
28.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A ragu

A tészta

Összesen 1064 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A ragu

A tészta

Összesen 4255 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A ragu

A tészta

Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2903 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    1223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    475.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    368 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1998 micro
  • β-karotin
    6777 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    24161 micro
  • Lut-zea
    2576 micro
Összesen 1064 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    207 g

Zsír

  • Összesen
    138.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11612.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    432 mg
  • Kálcium
    2079 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    880 mg
  • Foszfor
    3234 mg
  • Nátrium
    4894 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.2 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

Víz

  • Összesen
    1903.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3245 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    395 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    1472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1780 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    7992 micro
  • β-karotin
    27106 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    96644 micro
  • Lut-zea
    10304 micro
Összesen 4255 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    859 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    3064 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

A ragu

  1. A csirkecombokat sós vízben előfőzzük, majd kicsontozzuk, vékony csíkokra vágjuk.
  2. A vékony karikákra vágott sárgarépát, az aszalt paradicsommal együtt, a paradicsom olaján pároljuk. Keveset adunk hozzá az üvegben lévő kapribogyóból is. A leforrázott, héjától megfosztott paradicsomokat szétnyomjuk a serpenyőben, és felöntjük borral.
  3. 5 perc után hozzáadjuk az előfőzött, felcsíkozott csirkecombokat, a paprikát, a felszeletelt szárzellert, és a karikákra vágott újhagymát, majd a tépkedett rókagombát is. Paradicsompürét, és félbevágott olajbogyót is teszünk hozzá. Sózzuk, borsot őrlünk rá, majd a rusztikusra vágott petrezselyemzöld és a tépkedett bazsalikom levelek is hozzákerülnek.
  4. A közben forró, sós vízben megfőtt tagliatelle tésztára halmozzuk, és lecsöpögtetett mozarellát morzsolunk rá.

A tészta

  1. A tagliatelle tésztát forró, sós vízben megfőzzük (al dente).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Receptemet egy versenyre készítettem, ahol négy megadott hozzávalóból kellett tésztaételt készíteni. A kötelezők a tagliatelle, a mozarella, a napon szárított paradicsom és az olajbogyó voltak. A többi alapanyagot én gondoltam mellé, és elég sikeres lett a végeredmény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!