Tabasco szószos kínai csípős - savanyú leves
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
koszider
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
28g csirkemellfilé34 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
5g retek1 kcal
-
100g kelkáposzta levél27 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
5g fafülgomba1 kcal
-
375g szárnyas alaplé26 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
8g hoisin-szósz18 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g fehérborecet0 kcal
-
29 kcal
-
5g szezámolaj44 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
213
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
20g retek3 kcal
-
400g kelkáposzta levél108 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
20g fafülgomba5 kcal
-
1500g szárnyas alaplé105 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
32g hoisin-szósz70 kcal
-
10g tabasco szósz1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g fehérborecet2 kcal
-
114 kcal
-
20g szezámolaj177 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
852
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
4.3g csirkemellfilé5 kcal
-
6.5g sárgarépa2 kcal
-
0.8g retek0 kcal
-
15.4g kelkáposzta levél4 kcal
-
6.1g zeller2 kcal
-
0.8g fafülgomba0 kcal
-
57.6g szárnyas alaplé4 kcal
-
0.8g szójaszósz0 kcal
-
1.2g hoisin-szósz3 kcal
-
0.4g tabasco szósz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g fehérborecet0 kcal
-
1.2g étkezési keményítő4 kcal
-
0.8g szezámolaj7 kcal
-
3.8g víz0 kcal
Összesen
31
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2032.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 1730 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 221.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 370 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1317 micro
-
β-karotin 3757 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
213
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 40.4 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8129.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 282 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 670 mg
-
Nátrium 6918 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 885.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1482 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 355 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 389 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 5267 micro
-
β-karotin 15029 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 714 micro
Összesen
852
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 577 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
31
kcal
Hozzávalók
-
0.5 db csirkemellfilé
-
1 nagy db sárgarépa
-
8 db kelkáposzta levél
-
1 kis db zeller
-
1.5 l szárnyas alaplé
-
2 ek hoisin-szósz
-
2 ek fehérborecet
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
2 ek szezámolaj
-
1 dl víz
Elkészítés
- A mellfilét egészen vékony hasábokra felvágjuk, és fél órára bepácoljuk 2 ek szójamártás, és 2 ek Hoi-sin mártás keverékébe.
- Közben a répát, a retket, a zellert hajszálvékony hasábokra felvágjuk.
- A kelkáposzta vastag erét kivágjuk, és a leveleket vékonyra felszeleteljük.
- A szárított gombát apróra összetörjük.
- A felvágott zöldségeket és a gombátannyi húslevesben tesszük fel főni, hogy jó sűrű legyen.
- A levesbe belekeverjük a húst is, a páclével együtt.
- A sűrű levest alaposan befűszerezzük szójamártással, borecettel, csípősre ízesítjük a tabascóval, vagy bármilyen csípős paprikával és a borssal. (Ne sózzuk, mert a húsleves és a mártások is sósak!)
- Nagy lángon addig főzzük, míg a zöldségek még roppanósak maradnak, ne főzzük túl.
- Ha jónak találjuk, a keményítőt elkeverjük 1 dl vízzel, és ezzel besűrítjük a levest. A kész levest a szezámolajjal illatosítjuk.
- Receptkönyvben: 241
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 27755
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
koszider
90 recept
Egy újabb finomság Yan-Kit: Klasszikus kínai szakácskönyvéből. A lényege, hogy erősen fűszeres, csípős, illatos legyen, és olyan sűrű, hogy megálljon benne a kanál. A keményítőtől a leve fényes és sűrű lesz. Nem szabad túl puhára főzni a zöldségeket, mert olyan lesz – nem is mondom, milyen. A zöldségek felszabdalása munkás, de ha van hasábszeletelőnk, pillanatok alatt megvan.