Szűzpecsenye paradicsommártásban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
38g spenót6 kcal
-
3g rozmaring4 kcal
-
200g sertés szűzpecsenye218 kcal
-
51g bacon200 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
7 kcal
-
24 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
Összesen
570
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
75g spenót12 kcal
-
6g rozmaring8 kcal
-
400g sertés szűzpecsenye436 kcal
-
102g bacon401 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
13 kcal
-
48 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
Összesen
1140
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
7.9g spenót1 kcal
-
0.6g rozmaring1 kcal
-
41.9g sertés szűzpecsenye46 kcal
-
10.7g bacon42 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
20.9g passzírozott paradicsom5 kcal
-
10.5g főzőtejszín14 kcal
Összesen
119
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2027.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 683 mg
-
Nátrium 1021 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 359 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1861 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 16196 micro
-
Lut-zea 3318 micro
Összesen
570
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.3 g
Zsír
-
Összesen 67.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 362 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4054.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 1366 mg
-
Nátrium 2043 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 718.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 426 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 275 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 430 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 3723 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 32392 micro
-
Lut-zea 6637 micro
Összesen
1140
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 424.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 390 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3392 micro
-
Lut-zea 695 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
0.5 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
7.5 dkg spenót
-
2 ek rozmaring
-
400 g sertés szűzpecsenye
-
6 szelet bacon
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
1 ek sűrített paradicsom
-
100 g főzőtejszín
Elkészítés
- Hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, hagyjuk szűrőn lecsöpögni. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd 6 érmére vágjuk. A széleit körben rozmaringgal fűszerezzük, majd egy-egy bacon szelettel körbetekerjük.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körben megpirítjuk, majd közepes hőmérsékleten 6-7 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd kivesszük.
- A hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kb. 1 percet tovább dinszteljük, felöntjük a paradicsommal, és a tejszínnel. Sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük. Kb. 10 percig főzzük.
- A spenótot kevés fövő, sós vízbe tesszük, 1-2 percig főzzük. Hagyjuk szűrődni.
- A spenótot keverjük a paradicsommártáshoz. Sóval, borssal ízesítsük.
- A spenótos-paradicsommártás 2/3-át egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük az elősütött szűzpecsenyét, majd elosztjuk rá a maradék mártást.
- 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 225 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 449
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 53341
- Feltöltés dátuma: 2013. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A húst és a paradicsommártást előre elkészíthetjük, és a spenótot is előre megfőzhetjük (1-4 lépések). Az érméket letakarva hűtőbe tesszük. Később (a spenót hozzáadása előtt) a paradicsommártást felforrósítjuk, és folytatjuk az 5 lépéssel.