r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye leveles tésztában camembert-rel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szűzpecsenye leveles tésztában camembert-rel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
wok
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A gombamártáshoz

Összesen 1034 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A gombamártáshoz

Összesen 4136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A gombamártáshoz

Összesen 179 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1992 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    967 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    348 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1034 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.5 g

Zsír

  • Összesen
    266.3 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7968.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    2501 mg
  • Nátrium
    3868 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1391.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1145 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1121 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 4136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A szűzpecsenyéhez

A gombamártáshoz

Elkészítés

A szűzpecsenyéhez

  1. Szűzpecsenye:
  2. Engedjük fel a leveles tésztát.
  3. A húst mossuk meg, majd itassuk le róla a vizet.
  4. Sózzuk, borsozzuk meg, és dörzsöljük bele a húsvarázst.
  5. Süssünk rá kérget 2 ek vajban, majd vegyük ki a serpenyőből, és tegyük meleg helyre.
  6. A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, vágjuk finomra, és pároljuk forró zsiradékon.
  7. Keverjük hozzá a petrezselymet, a tejfölt, a camembert sajtot és a zsemlemorzsát, amíg egyenletes masszát nem kapunk.
  8. Ízesítsük sóval, borsal.
  9. Nyújtsuk ki a leveles tésztát.
  10. Helyezzük rá a húst, oszlassuk el a tetején a camambert-es masszát.
  11. Hajtsuk rá a leveles tésztát, és előmelegített sütőben addig süssük, amíg aranysárgára sül.
  12. Mártás:
  13. Az apróra vágott hagymát olajon pároljuk üvegesre.
  14. Hozzáadjuk a megtizstított, szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk meg, keverjük össze. Addig főzzük, míg a leve elpárolog.
  15. Szórjuk bele a szárított petrezselyemzöldet.
  16. Öntsük fel a borral.
  17. A tojássárgájával és a tejszínnel csomómentesre kevert lisztet öntsük a gombához.
  18. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk meg még egyszer.
  19. Végül szeleteljük fel a sültet, és tálaljuk a gombamártással. (Én krunplipürét készítettem hozzá, mert a gombamártás nem volt túl folyós...)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6212
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

8. évfordulónkra valami különlegessel akartam meglepni a páromat. Annyira jól sikerült, hogy még azon a héten újra elkészítettük a barátainkal is.

Hozzávalók

A szűzpecsenyéhez

A gombamártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...