r
Nosalty Logó

Szűzérme halmokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Szűzérme halmokkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

húshoz

töltelékhez

Összesen 567 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

húshoz

töltelékhez

Összesen 1700 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

húshoz

töltelékhez

Összesen 169 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1502.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 567 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4508.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    1060 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 1700 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

húshoz

töltelékhez

Elkészítés

húshoz

  1. A szüzet előkészítjük, megtisztítjuk a hártyájától, 2 cm-es szeleteket vágunk belőle (ferdén, hogy ovális szeleteket kapjunk). Ezeket kézzel ellapítjuk, vagy enyhén kiklopfoljuk. Fűszerezzük, és olajjal megkenjük.
  2. Hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  3. A kenyeret vagy zsemlét tejbe beáztatjuk. A főtt tojásokat apró kockára vágjuk. A kenyeret vagy zsemlét kinyomkodjuk, hozzáadjuk a nyers tojást, a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a reszelt sajt felét, ezeket jól összevegyítjük. Óvatosan belekavarjuk a kockára vágott tojást, majd kanállal halmokat rakunk a szűzszeletekre.
  4. Sütőben, fóliával letakarva vagy lefedett serpenyőben az olajon megsütjük. Az utolsó 10 percben megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és hagyjuk, hogy ráolvadjon. Krumpli- vagy rizskörettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6433
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szűzérme halmokkal
Csiki Piroska 230 recept

Hidegen is tálalhatjuk, vendégvárónak előre is elkészíthetjük.

Hozzávalók

húshoz

töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...