Szűz borsmártással, glasszírozott zöldségekkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
167g sertés szűzpecsenye182 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
5g disznózsír45 kcal
A mártáshoz
-
3g olívaolaj24 kcal
-
17g rózsabors0 kcal
-
33g alaplé2 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
A zöldségekhez
-
57g sárgarépa21 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
153g újhagyma29 kcal
-
8g méz25 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
50g jázmin rizs179 kcal
Összesen
682
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
A mártáshoz
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g rózsabors0 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
A zöldségekhez
-
170g sárgarépa62 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
25g méz76 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
150g jázmin rizs537 kcal
Összesen
2044
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
28.1g sertés szűzpecsenye31 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.8g disznózsír8 kcal
A mártáshoz
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
2.8g rózsabors0 kcal
-
5.6g alaplé0 kcal
-
5.6g főzőtejszín7 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0g só0 kcal
A zöldségekhez
-
9.6g sárgarépa3 kcal
-
8.4g zöldborsó7 kcal
-
25.9g újhagyma5 kcal
-
1.4g méz4 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
8.4g jázmin rizs30 kcal
Összesen
114
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 44.7 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1713.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 605 mg
-
Nátrium 786 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 330.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 587 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 212 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 1764 micro
-
β-karotin 4976 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2415 micro
Összesen
682
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 134.1 g
Zsír
-
Összesen 72.1 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 439 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5141.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 435 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 1814 mg
-
Nátrium 2359 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.5 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 991.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1761 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 637 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 658 micro
-
Kolin: 510 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 5292 micro
-
β-karotin 14929 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 7244 micro
Összesen
2044
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 298 micro
-
β-karotin 840 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 408 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1 db sertés szűzpecsenye
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 ek disznózsír
A mártáshoz
-
1 ek olívaolaj
-
5 dkg rózsabors
-
1 dl alaplé
-
1 dl főzőtejszín
-
1 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
A zöldségekhez
A körethez
-
15 dkg jázmin rizs
Elkészítés
A húshoz
- A szűzpecsenyét fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majd kevés zsíron gyorsan elősütjük (kérgesítjük) egy serpenyőben nagy lángon. Ezt követően tegyük a serpenyőt a sütőbe 180 C fokon, kb. 20 percre.
- Amíg a hús sül, készítsük el a mártást és a zöldségeket. Gyorsforraló edénybe tegyünk kevés olívaolajat, és pirítsuk meg kissé az egészbors szemeket. Öntsük fel az alaplével, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a tejszínt is, és forraljuk tovább kis lángon. Lisztszórással sűrítsük mártás állagúra, sózzuk.
- A tisztított sárgarépát vágjuk hasábokra, az új hagymákat félbe.
- A répákat főzzük meg félkeményre. Ha kész, egy serpenyőbe tegyünk vajat, adjuk hozzá a répákat és a borsót.
- Ha a borsó megpuhult, adjuk hozzá az újhagymákat is, majd öntsük rá a mézet, sózzuk, borsozzuk. Addig forgassuk a serpenyőben a zöldségeket, amíg szép fényes bevonatot kapnak.
- A megsült húst néhány percig feltétlenül pihentessük, feldarabolás előtt.
- Tálaljuk ételünket párolt jázminrizzsel, a glasszírozott zöldségekkel, végül a mártással.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14650
- Feltöltés dátuma: 2010. november 19.
Ajánló
Rózsabors helyett használhatunk vegyesborsot, vagy éppen zöldborsot, ki-ki ízlése szerint.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Lányom születésnapi vacsorájára készítettem ezt a fogást. Nem túl bonyolult az elkészítése, mindössze a különböző fázisokat kell megfelelően ütemeznünk.