r
Nosalty Logó

A szultán kedvence

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
A szultán kedvence
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a raguhoz

a padlizsánkrémhez

Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a raguhoz

a padlizsánkrémhez

Összesen 1789 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a raguhoz

a padlizsánkrémhez

Összesen 51 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2545.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    1540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1825 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10183 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1668 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    6160 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    2658.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    555 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    7299 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 1789 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    151 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

a raguhoz

a padlizsánkrémhez

Elkészítés

a raguhoz

  1. A húst beleforgatjuk a forró olajba.
  2. Mikor elpárolgott a leve, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és a paprikát.
  3. Így pirítjuk kb 4 percig, míg a hagyma üveges lesz.
  4. Hozzáadjuk a hámozott, apróra vágott paradicsomot és paradicsompasztát.
  5. Felöntjük egy kevés forró vízzel, fűszerezzük, és kb. 90 percig lassú tűzön főzzük, közben ha szükséges, még adhatunk hozzá forró vizet.

a padlizsánkrémhez

  1. Amíg fő a hús, megsütjük a padlizsánt, megpucoljuk, és miután lefolyt a leve, felvágjuk apró kockára.
  2. A lisztet a forró olajban szép aranysárgára pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a padlizsánt, majd lassan adagoljuk a tejet, fűszerezzük.
  4. Folyton kavargatjuk, hogy ne legyen csomós a krém, majd mielőtt levennénk a tűzről, belekeverjük a sajtot.
  5. Tálaláskor először a padlizsánkrémet tesszük a tányérra, majd a közepébe kerül a hús. Petrezselyemzölddel díszíthetjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 20942
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szereti a padlizsánt, annak feltétlenül ajánlom ezt a receptet. A padlizsánt meg lehet lerben is sütni, de grillen az igazi, az adja meg azt a finom, füstös ízt neki.

Hozzávalók

a raguhoz

a padlizsánkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...