r
Nosalty Logó

Szülinapi csokitorta urbine konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
urbine75
Szülinapi csokitorta urbine konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 859 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 10298 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 859 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    595 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    269 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    174 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9510.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    2845 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    3383 mg
  • Nátrium
    2538 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1151.4 g
  • Cukor
    714 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    489 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4575 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3142 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2017 micro
Összesen 10298 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. A liszthez adjuk a sütőport és a kakaóport, majd a krémhez keverjük. A tojások fehérjét habbá varjük, s óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába.
  2. Négyfelé osztva, sütőpapírral bélelt tortaformába laponként kisütjük.
  3. A krémhez a pudingot a cukorral megfőzzük a tejben, ha kész, tegyünk a pudingra fóliát, hogy ne bőrösödjön meg. Ha kihűlt, ezt kikeverjük, majd hozzákeverjük a margarint és a kakaóport. Fél órára hűtőbe tesszük, majd a lapokat ezzel töltjük meg.
  4. A tetejét és az oldalát 12 dkg margarin és 2 ek porcukor keverékével kenjük meg. Hűtőbe tesszük 1/2-1 órára, s nyújtható fondanttal bevonjuk. Ha dupla mennyiségű fondant készítünk, a maradékot folpackba csomagolva hűtőben hónapokig tárolhatjuk. Sőt egy keveset ételfestékkel /Wilton/ színezhetünk a díszítéshez. (Én levél és virág kiszúróformát használtam. A rózsákat úgy készítettem, hogy 5 kis golyócskát gyúrtam, folpack alatt az ujjammal vékony körökké lapítottam. Az egyiket feltekertem a rózsa közepéhez, atöbbit felváltva lapogassuk rá.)
  5. Ha nagyon csúcsosra sikeredik az alja, egy késsel levághatjuk a felesleget.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5950
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
urbine75 11 recept

Ez lett a legjobb tortám.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...