r
Nosalty Logó

Szülinapi csokitorta urbine konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
urbine75
Szülinapi csokitorta urbine konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

859
Kalória
10.4g
Fehérje
96g
Szénhidrátok
49.6g
Zsír
53.6g
Víz
120g
Koleszterin
2.9g
Rost
59.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 859 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 10298 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 859 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    595 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    269 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    174 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9510.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    2845 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    3383 mg
  • Nátrium
    2538 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1151.4 g
  • Cukor
    714 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    642.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    489 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4575 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3142 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2017 micro
Összesen 10298 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. A liszthez adjuk a sütőport és a kakaóport, majd a krémhez keverjük. A tojások fehérjét habbá varjük, s óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába.
  2. Négyfelé osztva, sütőpapírral bélelt tortaformába laponként kisütjük.
  3. A krémhez a pudingot a cukorral megfőzzük a tejben, ha kész, tegyünk a pudingra fóliát, hogy ne bőrösödjön meg. Ha kihűlt, ezt kikeverjük, majd hozzákeverjük a margarint és a kakaóport. Fél órára hűtőbe tesszük, majd a lapokat ezzel töltjük meg.
  4. A tetejét és az oldalát 12 dkg margarin és 2 ek porcukor keverékével kenjük meg. Hűtőbe tesszük 1/2-1 órára, s nyújtható fondanttal bevonjuk. Ha dupla mennyiségű fondant készítünk, a maradékot folpackba csomagolva hűtőben hónapokig tárolhatjuk. Sőt egy keveset ételfestékkel /Wilton/ színezhetünk a díszítéshez. (Én levél és virág kiszúróformát használtam. A rózsákat úgy készítettem, hogy 5 kis golyócskát gyúrtam, folpack alatt az ujjammal vékony körökké lapítottam. Az egyiket feltekertem a rózsa közepéhez, atöbbit felváltva lapogassuk rá.)
  5. Ha nagyon csúcsosra sikeredik az alja, egy késsel levághatjuk a felesleget.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Ez lett a legjobb tortám.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!