r
Nosalty Logó

Szülinapi barackos joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szülinapi barackos joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 586 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4683 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 185 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 586 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    235.9 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5171.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1713 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1969 mg
  • Nátrium
    1149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.1 g
  • Cukor
    428 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1548.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2057 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3489 micro
  • β-crypt
    706 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 4683 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a vajjal és a cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá apránként a lisztet, a sütőport, a tejet, és dolgozzuk össze alaposan.
  2. A masszát simítsuk vajazott, lisztezett kerek tortaformába, és előmelegített sütőben süssük meg (utána hagyjuk benne a formában a tésztát).
  3. Ameddig sül a tészta, készítsük elő a krémet. A tálba öntött joghurtot, cukrot, zselatint jól összekeverjük, majd tűzhelyen állandó kevergetés mellett felmelegítjük. Félretesszük hűlni.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, és a joghurtos masszához keverjük.
  5. Vékonyra vágott barackdarabokkal rakjuk ki a tészta tetejét. Ha akarjuk, tegyünk félre pár darabot a díszítéshez. A maradék őszibarackot vágjuk apró darabokra, és keverjük a joghurtos krémhez, majd öntsük rá a barackkal kirakott tésztára. Lehetőleg egy egész éjszakára tegyük hűtőbe.
  6. Másnap verjük fel 1 kk cukorral a tejszínt, és díszítsük vele illetve a reszelt csokoládéval a torta tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7507
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapra készítettem el. Nagyon finom és a kinézete is elegáns. :) Szerintem nem nehéz elkészíteni, akár kezdőknek is ajánlom! Bátran használhatunk más gyümölcsöt is bele, vagy máshogy is díszíthetjük a tetejét. A sütés kb. 15-20 perc, de használjuk a jól bevált villapróbát! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...