r
Nosalty Logó

Szőlős krémes tortának

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Szőlős krémes tortának
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 4184 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 171 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    203.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5653.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1896 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1912 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    824.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1317 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1834 micro
Összesen 4184 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a dióval, sütőporral, keményítővel, csipet sóval elkevert lisztet 2-3 részletben, óvatosan.
  3. Egy 28 cm-es tortaforma aljába beleszabunk sütőpapírt, és belesimítjuk a tésztát.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percet sütjük. Tűpróba!
  5. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. Egy mélyebb tálba beleöntjük a krémes alapport. Hozzáreszeljük a megmosott, szárazra törölt citrom héját.
  2. Hozzáöntjük a hideg tejet, és kb. 3 perc alatt krémmé verjük.
  3. A megmosott, leszárított zöld szőlőszemeket negyedeljük, és beleforgatjuk a krémbe.
  4. A piskóta köré tesszük a tortaforma oldalát, és így a piskótára kenjük a szőlős krémet.

Tetejére

  1. A habtejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  2. Rásimítjuk a tejszínhabot a szőlős krémre.
  3. A piros szőlőszemeket megmossuk, leszárítjuk, és félbevágjuk.
  4. Kirakjuk velük a tortánk tetejét.
  5. Hűtőbe tesszük pár órára.
  6. Tálalás előtt óvatosan lehúzzuk róla a tortakarikát, és szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3618
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szőlős krémes tortának
Gonoszka1 428 recept

Ezt a receptet Stahl Judit főzőműsorában láttam, csak egy kicsit alakítottam rajta. Ezt a süteményt készítettem el Zoli öcsém és Anna unokahúgom születésnapjára, a gesztenyés-marcipános diós tekercs mellé. Nagyon finom, könnyű sütemény. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 213 kalória van.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

4 nyomós ok, miért ne dobd a tök héját a...

A sütőtök azon alapanyagok közé tartozik, aminek minden részét fel tudjuk használni. Nem kérdés, hogy húsából milyen finomságok születnek, és a benne rejlő magokból isteni ropogtatnivaló készülhet, de héjáról valamiért nem szeretünk tudomást venni. Nagy hiba, mert aki hobbiszinten űzi a kertészkedés műfaját, annak érdemes kihasználnia a sütőtökhéj szuperképességeit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...