r
Nosalty Logó

Szójás egytál

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Szójás egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 27 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4025.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    3570 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2536 micro
  • β-karotin
    6234 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1991 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 251 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8051.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    7141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1646.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5071 micro
  • β-karotin
    12469 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3981 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 504 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    274 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    215 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 27 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kb. 3-4 dl vizet felforralunk, majd a tálban elhelyezett szójakockákra öntjük, 10 percig áztatjuk. Addig előkészítjük a zöldségeket.
  2. A hagymákat, a sárgarépát, krumplit meghámozzuk, megmossuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzunk, a krumplit, paradicsomot szintén kockára vágjuk, a paprikát hosszanti irányban vágjuk fel.
  3. A szójáról leöntjük a vizet, majd alaposan kinyomkodjuk, és ezután hideg vízzel öntjük le, 5 percig ismét áztatjuk.
  4. A kókuszolajon a vöröshagymát elkezdjük fonnyasztani, majd kb. 1 tk fűszerpaprikát és sót dobunk rá, folyamatosan kevergetjük, majd erre jön a fokhagyma, a sárgarépa, paradicsom, paprika és a kb. 6 dl víz, lényeg, hogy elfedje a zöldségeket. A szóját ismét kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a többi alapanyaghoz.
  5. 15 percnyi főzés után a krumplit is hozzáadjuk az ételhez, ekkor tovább fűszerezhetünk sóval, borssal, paprikával és a paradicsomlével. A víz mennyisége opcionális, ha hígabbra szeretnénk, több vizet adjuk hozzá, ha sűrűbbre, kevesebbet.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2882
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 24.

Ajánló

A főzés vége felé adhatunk még az egytálhoz gabonakolbászt, előtte nem érdemes, mert szétfő. Ízlés szerint készíthetjük csípősre is az ételt, nekem hiányzott a végén a csípős utóíz, de a meleg miatt nem vágytam túl fűszeres ebédre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Everness fesztiválon Steiner Kristóf előadására is beültünk. Nagyon megható és elgondolkodtató volt, ahogy az életéről, családjáról mesélt, valamint roppant motiváló és szórakoztató, ahogy az ételekről (a szóját az ő instrukciói alapján készítettem elő). Abban biztos vagyok, hogy nem fogok áttérni a vegán életmódra, de az biztos, hogy bő egy éve tudatosabban vásárolok és étkezem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...