r
Nosalty Logó

Szívecske torta Valentin napra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szívecske torta Valentin napra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1219 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 1219 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    308.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2051.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    979 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.8 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1994 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1274 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1456 micro
Összesen 4873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját 2 kanál cukorral, olajjal, vízzel kikeverjük. A fehérjét a maradék cukorral habbá verjük.
  2. A sárga masszát és a felvert habot összekeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és olajjal kikent, morzsával hintett, gömbölyű tortaformában 170 fokon kisütjük.
  3. Amikor a torta kisült, egy szívecske sablonnal kivágjuk.
  4. Ami darabok leesnek, azokat felhasználjuk a krém készítéshez.
  5. Forró vízfürdő felett (az összemorzsolt piskóta kivételével), állandó keverés mellett a többi hozzávalót besűrítjük.
  6. Levesszük a gőzről, és hozzáadunk margarint. Kikeverjük a morzsolt tésztával, és a 3 lapba vágott tortát megtöltjük a krémmel. Ez egy nagyon finom krém. A tortát megtöltjük, marcipánnal bevonjuk és díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 907
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valentin-napi meglepetés.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...