Színes savanyított tojás
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
A felöntőléhez
A céklás tojáshoz
A kurkumás tojáshoz
-
28g tojás35 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0g mustármag2 kcal
-
0g kurkuma1 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
A káposztás tojáshoz
-
28g tojás35 kcal
-
13g vöröskáposzta3 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
140
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
A felöntőléhez
A céklás tojáshoz
A kurkumás tojáshoz
-
330g tojás415 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
5g mustármag25 kcal
-
4g kurkuma12 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g bors0 kcal
A káposztás tojáshoz
-
330g tojás415 kcal
-
150g vöröskáposzta37 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1663
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 910.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 653 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 161.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 401 micro
Összesen
140
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.3 g
Zsír
-
Összesen 85.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 3241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10924.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 283 mg
-
Kálcium 651 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 1914 mg
-
Nátrium 7835 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1943.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1465 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 714 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 631 micro
-
Kolin: 2602 mg
-
Retinol - A vitamin: 1394 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 839 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 24 micro
-
Lut-zea 4808 micro
Összesen
1663
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 77.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
64
kcal
Hozzávalók
A felöntőléhez
A céklás tojáshoz
A kurkumás tojáshoz
-
0.5 db vöröshagyma
-
1 ek mustármag
-
1 ek kurkuma
-
2 gerezd fokhagyma
A káposztás tojáshoz
-
150 g vöröskáposzta
-
1 ek őrölt fűszerkömény
Elkészítés
A felöntőléhez
- A tojásokat 8-10 perc alatt teljesen keményre főzzük. Hideg vízbe tesszük, és megpucoljuk mindegyiket. A felöntőlé hozzávalóit összeforraljuk. Előkészítünk 3 nagyobb méretű, sterilizált befőttes üveget.
A céklás tojáshoz
- A céklás tojáshoz héjastul megfőzzük a céklát, majd meghámozzuk és lereszeljük. Az üveg aljába halmozzuk a céklát, beleszórjuk a kaprot, borsot és a tormát is belekanalazzuk. Erre az alapra helyezzük a tojásokat, majd felöntjük annyi forró felöntőlével, hogy az teljesen ellepje.
A kurkumás tojáshoz
- A kurkumás verzióhoz vékony félkörökre vágjuk a hagymát, megpucoljuk a fokhagymát, majd a befőttes üveg aljába tesszük őket. Rászórjuk a kurkumát, mustármagot és borsot. Erre jöhetnek a tojások, majd a forró felöntőlé.
A káposztás tojáshoz
- A káposztás tojáshoz vékony szálakra aprítjuk a lilakáposztát, majd fészket rakunk belőle az üveg aljában. Ide jöhet a kömény és a bors, utána pedig a tojások. A forró felöntőlével teljesen ellepjük a tojásokat.
- Miután teljesen kihűltek, a befőttes üvegeket betesszük a hűtőbe, és hagyjuk őket legalább 1-2 napig állni. Minél tovább hagyjuk őket, annál erőteljesebb íze és színe lesz a tojásnak.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1328
- Feltöltés dátuma: 2022. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
373 recept
A savanyított tojás gondolata először nagyon furcsának hathat (talán gusztustalannak is, bár remélem, hogy nem így van), hiszen ennek az eljárásnak elsősorban inkább zöldségeket vetünk alá. A csemegeuborka, a cékla, a gyöngyhagyma még egy dolog, na de a tojás? Pedig ha ettünk már ecetes burgonyasalátát, akkor valószínűleg ismerős lehet nekünk a savanyított tojás íze. Így már nem is olyan fura ötlet, igaz? Ha pedig a tojások csodás, tavaszi színét meglátjuk, biztosan nem marad majd bennünk több gátlás.