r
Nosalty Logó

Színes savanyított tojás

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Színes savanyított tojás
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A felöntőléhez

A céklás tojáshoz

A kurkumás tojáshoz

A káposztás tojáshoz

Összesen 140 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A felöntőléhez

A céklás tojáshoz

A kurkumás tojáshoz

A káposztás tojáshoz

Összesen 1663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A felöntőléhez

A céklás tojáshoz

A kurkumás tojáshoz

A káposztás tojáshoz

Összesen 64 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 140 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    3241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10924.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1914 mg
  • Nátrium
    7835 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1943.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1465 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    714 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    2602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    24 micro
  • Lut-zea
    4808 micro
Összesen 1663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

A felöntőléhez

A céklás tojáshoz

A kurkumás tojáshoz

A káposztás tojáshoz

Elkészítés

A felöntőléhez

  1. A tojásokat 8-10 perc alatt teljesen keményre főzzük. Hideg vízbe tesszük, és megpucoljuk mindegyiket. A felöntőlé hozzávalóit összeforraljuk. Előkészítünk 3 nagyobb méretű, sterilizált befőttes üveget.

A céklás tojáshoz

  1. A céklás tojáshoz héjastul megfőzzük a céklát, majd meghámozzuk és lereszeljük. Az üveg aljába halmozzuk a céklát, beleszórjuk a kaprot, borsot és a tormát is belekanalazzuk. Erre az alapra helyezzük a tojásokat, majd felöntjük annyi forró felöntőlével, hogy az teljesen ellepje.

A kurkumás tojáshoz

  1. A kurkumás verzióhoz vékony félkörökre vágjuk a hagymát, megpucoljuk a fokhagymát, majd a befőttes üveg aljába tesszük őket. Rászórjuk a kurkumát, mustármagot és borsot. Erre jöhetnek a tojások, majd a forró felöntőlé.

A káposztás tojáshoz

  1. A káposztás tojáshoz vékony szálakra aprítjuk a lilakáposztát, majd fészket rakunk belőle az üveg aljában. Ide jöhet a kömény és a bors, utána pedig a tojások. A forró felöntőlével teljesen ellepjük a tojásokat.
  2. Miután teljesen kihűltek, a befőttes üvegeket betesszük a hűtőbe, és hagyjuk őket legalább 1-2 napig állni. Minél tovább hagyjuk őket, annál erőteljesebb íze és színe lesz a tojásnak.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1328
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 06.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek tojással
Színes savanyított tojás
Lakos Benedek 373 recept

A savanyított tojás gondolata először nagyon furcsának hathat (talán gusztustalannak is, bár remélem, hogy nem így van), hiszen ennek az eljárásnak elsősorban inkább zöldségeket vetünk alá. A csemegeuborka, a cékla, a gyöngyhagyma még egy dolog, na de a tojás? Pedig ha ettünk már ecetes burgonyasalátát, akkor valószínűleg ismerős lehet nekünk a savanyított tojás íze. Így már nem is olyan fura ötlet, igaz? Ha pedig a tojások csodás, tavaszi színét meglátjuk, biztosan nem marad majd bennünk több gátlás.

Hozzávalók

A felöntőléhez

A céklás tojáshoz

A kurkumás tojáshoz

A káposztás tojáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...